Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent homenatja al Granerer en la festivitat de Sant Josep
Torrent homenatja al Granerer en la festivitat de Sant Josep
,

Torrent homenatja al Granerer en la festivitat de Sant Josep

març 19, 2018

Milers de clavells blancs, rojos i rosa formen el mantell de la Geperdueta a l’ofrena de Torrent

La ciutat de Torrent va viure el dissabte la primera jornada dels actes més emotius de la ciutat, l’ofrena a la Mare de Déu dels Desamparats. Mirant al cel, els torrentins i torrentines vestien les seues millors vestimentes i la pluja va donar una treva perquè l’acte transcorreguera amb normalitat.

La primera ofrena va ser iniciada per la fallera Major de Torrent, MªJesús Rincón acompanyada per la seua Cort d’Honor, en la que van participar les següents comissions: La Plaça de la Concòrdia, El Molí, Avinguda Reina Sofía, Lope de Rueda, Sant Valerià, Nicolau Andreu, Sant Gregori, Barri Cotxera, Sants Patrons, Carrer Toledo, Poble Nou, Antoni Pardo i La Plaça.

Torrent homenatja al Granerer en la festivitat de Sant Josep

L’acte va finalitzar amb l’entrega del ram de la fallera major infantil, Alexia Manzano, que acompanyada per la seua Cort d’Honor van retre homenatge a la Geperudeta a l’arribada a la plaça de l’Església.

La vesprada d’ahir els fallers i falleres de la ciutat van completar el mantell de la Geperudeta fent l’ofrena de clavells rojos, blancs i rosa que, una vegada entregats als “vestidors”, van confeccionar el bonic mantell de la patrona de tots el valencians. L’ofrena va ser iniciada per la fallera major infantil, Alexia, acompanyada per la seua Cort d’Honor i van participar les comissions: Àngel de l’Alcàsser, Escultor Vicent Pallardó, Parc de Trènor, Cronista Vicent Beguer i Esteve, Santa Llúcia, Camí Reial, Sant Amador i Espartero, Xenillet- Bandera Valenciana, Carrer Benemèrita Guàrdia Civil, Pare Méndez, Sant Roc, Ramón y Cajal, Sedaví, Avinguda i Zaragoza – Parc Central.

La fallera major de Torrent, Mª Jesús Rincón, va clausurar l’acte acompanyada per la seua Cort d’Honor i fent entrega del seu ram. Acte seguit, el cel de la ciutat va lluir amb un gran espectacle pirotècnic que va posar el fermall a estes dos jornades tant emotives. Les llàgrimes d’alegria i emoció recorrien els rostres de les falleres i fallers en estes dues jornades i també de les representants de les cases regionals de Torrent, que enguany han participat per primera vegada obrint junt amb la fallera major infantil la segona ofrena.

Este matí, Torrent celebra la festivitat de Sant Josep i l’últim dia de la setmana fallera, la jornada ha començat a les 12h amb la missa en la parròquia de Sant Josep, a continuació les falleres majors, Mª Jesús Rincón i Alexia Manzano acompanyades de les seues corts d’honor han realitzat el tradicional homenatge al Granerer a la plaça de les Corts Valencianes. Seguidament han gaudit de l’última mascletà a càrrec de la pirotència Germans Caballer.

Els 58 monuments es cremaran al llarg d’esta nit ficant punt final a una setmana plena d’emoció on la màgia i el treball de tot un any es convertirà en cendres fins l’any següent.

A les 21.00 hores es cremarà el monument infantil de la falla Antoni Pardo, guanyador de la secció especial, en presència de la fallera major infantil, Alexia Manzano, i la seua cort juntament amb els màxims representants infantils de la comissió. A les 01.00 hores serà el torn del monument major guanyador de secció especial de la mateixa falla. Mª Jesús Rincón i la seua cort d’honor acompanyarà als fallers i falleres de la comissió en l’epíleg de la festa fallera.

 

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.