Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent s’acomiada de les Falles amb la nit màgica de la Cremà   
Torrent s’acomiada de les Falles amb la nit màgica de la Cremà   
,

Torrent s’acomiada de les Falles amb la nit màgica de la Cremà  

març 20, 2018

Les 29 comissions torrentines han celebrat la setmana fallera gaudint dels actes de la plantà, el trasllat, l’ofrena i un programa molt complet d’actes en honor a sant Josep

Els carrers de Torrent tornen a la normalitat desprès d’uns dies on l’olor a pólvora, a flors, la música i l’art faller ha estat per tots els racons de la ciutat. Anit les falleres majors de les 29 comissions torrentines van encendre la metxa per a cremar els monuments que ja estan en el record i en la historia de les festes josefines. La falla Antoni Pardo, guanyadora amb el primer premi de la secció especial, tant en el monument major com en el infantil, va rebre anit per a celebrar la Cremà la visita de les falleres majors de Torrent, Maria Jesús Rincón i Alexia Manzano, acompanyades de les seues corts d’honor, de l’alcalde Jesús Ros i dels membres de la  corporació municipal.

A les 21 h va ser el torn de cremar la falla infantil i més tard, a la 01.00 h es va cremar el monument major posant així el punt i final a una setmana que ha estat repleta d’actes fallers i que els torrentins i torrentines han viscut amb gran intensitat. L’acte va estar coordinat per el Bombers, Protecció Civil, Policia Local, i la col·laboració dels serveis de neteja de la ciutat.

Torrent s’acomiada de les Falles amb la nit màgica de la Cremà   El acte de la Cremà es suma a tots els realitzats durant estes festes, que s’iniciaren amb la Plantà de tots els monuments de les comissions falleres que ompliren de sàtira, humor i critica els carrers.  Divendres va tindre lloc la primera mascletada a la plaça Bisbe Benlloch, que va vibrar amb el soroll de les mascletades fins al dia de Sant Josep, inclòs. A la vesprada, la falla Barri Cotxera va celebrar el tradicional trasllat de la mare de Déu des Desemparats; un acte que compta amb més de 48 anys d’història i en el que es dediquen diferents versos i poemes a la Geperudeta.

Els dies 17 i 18 es va realitzar l’esperada ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats, on els fallers i falleres van oferir els seus rams per a que, els vestidors de la verge, formaren el mantell amb clavells rojos, blancs i rosa. Per últim, la jornada del dia de Sant Josep va donar inici amb una missa, seguidament del tradicional acte d’homenatge al Granerer a la plaça de les Corts Valencianes i donar pas a la nit màgica de la Cremà.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.