Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

La solidaritat inunda Torrent

maig 19, 2020

Els torrentins i torrentines participen en iniciatives per a ajudar i donar suport a totes les persones que ho necessiten durant aquests dies

Des que es decretara l’Estat d’Alarma, els torrentins i torrentines s’han mantingut confinats a les seues cases, però les seues iniciatives solidàries han viatjat molt lluny col·laborant amb aquelles persones que han necessitat la seua ajuda o el seu suport. Cada vesprada, els veïns i veïnes han eixit als seus balcons per als aplaudiments, com a mostra d’agraïment al col·lectiu sanitari, Policia Local, Policia Nacional, Protecció Civil i, en general, a totes les persones que han treballat pels altres. Però això no ha quedat ací, i són molts els col·lectius, empreses i particulars que amb les seues donacions i iniciatives han volgut aportar el seu granet d’arena i ajudar els altres.

Així mateix, la comunitat educativa també s’ha unit a la iniciativa i estan confeccionant màscares, una proposta en la qual participen les AMPAS de Veles e Vents, Antonio Machado, Federico Maicas, Sant Pasqual i Miguel Hernández. Com també ADISTO que, si escau, està dissenyant turbants que eviten que les orelles queden danyades en utilitzar les màscares.

També l’alumnat de Montsió ha volgut animar a les persones majors que es troben en la residència Santa Elena, per la qual cosa els han escrit cartes amb missatges d’esperança. I no podem oblidar la iniciativa ‘Tirem avant amb art’ llançada per les professores Pilar Cervera, Cristina Miralles i Carol Mas de l’IES Tirant lo Blanc, que van omplir els balcons i finestres de cors verds d’esperança per al reconeixement als professionals que diàriament estan treball pels altres.

D’altra banda estan les donacions de material sanitari que s’han realitzat durant aquests dos últims mesos, perquè els que hagueren de treballar pogueren protegir-se del COVID-19; i després va arribar el de fabricar viseres solidàries, com les que, per exemple, confecciona Col·lectiu Soterranya, que han sigut lliurades en centres de salut, residències i hospitals, a més de comerços de primera necessitat, per exemple, en l’Antic Mercat.

A més, tant la Policia Local, Protecció Civil i Policia Nacional han realitzat, durant aquests dos mesos, visites per a felicitar aniversaris, animar a les persones majors a les portes de la seua residències, al personal sanitari en els accessos dels centres de salut i als xics i xiques de les cases tutelades.

Esport i solidaritat

Però la solidaritat no acaba i entre les propostes que arriben aquests dies es troba la “Carrera Virtual Missió Economat”, organitzada per la parròquia de l’Asunción. El pròxim 23 i 24 de maig tindrà lloc aquesta primera carrera solidària virtual, en benefici de l’economat de Torrent. Les inscripcions, que es realitzen a través de la web de la pròpia parròquia, tenen un import de 5 € que aniran íntegrament destinats a l’economat de Càritas Torrent. Hi ha dues modalitats: la 4k, apta per a tota la família, ja siga passejant o corrent pel municipi, i la 10k per a aquells o aquelles que vulguen posar-se una mica més al límit.

Una altra de les iniciatives ve de la mà del Torrent C.F. L’equip de futbol vol perquè cap família es quede arrere i ha posat a la disposició de totes les persones un compte bancari perquè, fins al 15 de juny, es puguen fer ingressos des de 1€. El número del compte és: ES17 3118 2024 1027 2001 5098.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.