Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Una Crida multitudinària inicia les Falles 2019
Una Crida multitudinària inicia les Falles 2019
,

Una Crida multitudinària inicia les Falles 2019

febrer 25, 2019

Més de 700 falleres i falleres participen en la macrodespertà, on es recuperà la tradició de tirar el tro de bac

La falla Sant Valerià, guanyadora del primer premi de la Cavalcada del Ninot Infantil

La ciutat de Torrent ha viscut un intens cap de setmana faller, en què ha donat la benvinguda a les Falles 2019 amb el tradicional i emotiu acte de la Crida. Milers de fallers i falleres de les 29 comissions torrentines, veïns i veïnes es reuniren al voltant de la Torre dissabte a la vesprada per a donar el tret d’eixida de les festes de sant Josep. Les falleres majors de Torrent, Carmen Raga Ortí i Leyre Gallego Ruiz, acompanyades de les corts d’honor, l’alcalde Jesús Ros, i el regidor de Falles, José Antonio Castillejo, foren les encarregades d’encetar les falles, i anunciar a tot el món que “Torrent, ja està en Falles”.

L’alcalde fou el primer a parlar en l’acte de la Crida amb un discurs on convidà tot el món a visitar les falles de Torrent, “perquè som un poble obert, amable, que sabem divertir-nos, i sobretot, som fallers i falleres que omplim els carrers de música, festa, pólvora, espectacle i tradició”. A continuació, arribà el moment de fer entrega a Carmen i Leyre de les claus de la ciutat, un moment molt emotiu i que quedarà per sempre en el record de les dos protagonistes de la nostra festa. Amb les claus en la mà, va ser el torn perquè la fallera major de Torrent dedicara unes paraules a cadascuna de les 29 comissions, paraules en què destacà que a la nostra ciutat “som cultura, tradició, història i lluitem per mantindre la nostra festa”.

Un increïble espectacle de mapatge (mapping), que acabà amb un castell de focs artificials projectat sobre la Torre, va amenitzar la vetllada. Per a posar el punt final a la Crida s’entonà, com és tradició, l’himne de Torrent i València.

Precedint la Crida, de matí, Torrent va despertar amb olor de pólvora, perquè més de 700 fallers i falleres participaren en una macrodespertà que eixia, d’una banda, des de la porta de l’Ajuntament de Torrent, i d’altra banda, des de l’avinguda de Genaro Palau, amb la qual començà la jornada, on es va recuperar el tradicional tro de bac. L’acte culminà a la plaça de la Unió Musical amb un desdejuni tradicional amb xocolate.

Diumenge al matí, el color, la música i l’alegria ompliren els carrers torrentins, amb motiu de la Cavalcada del Ninot Infantil; un acte on els fallers i falleres més xicotets hi participaren amb disfresses ben originals. La jornada començà amb la participació de la fallera major infantil, Leyre Gallego Ruiz, que, acompanyada de la cort d’honor, desfilà des de la font de les Granotes fins al parc de les Corts Valencianes, on les esperaven el regidor de Falles i l’alcalde Jesús Ros. Seguidament, foren les comissions falleres les encarregades de fer gaudir-ne al públic amb espectacles musicals, teatre i contes. Les temàtiques triades per cada comissió foren molt variades, ja que hi havia temes com el respecte al medi ambient, la igualtat, la història torrentina o les tradicions valencianes.

El primer premi de la Cavalcada Infantil fou per a la falla San Valerià, el segon per a la falla Àngel de l’Alcàsser i el tercer per a Lope de Rueda – Verge del Puig.

Premis Cavalcada Infantil
1 – Falla Sant Valerià
2 – Àngel de l’Alcàsser
3 – Lope de Rueda- Verge del Puig
4 – Falla Segon Tram-Avinguda
5 – Falla Carrer Benemèrita Guàrdia Civil
6 – Falla de La Plaça
7 – Falla Reina Sofia . Plaça Pedro Iturralde
8 – Falla Pare Méndez

Una Crida multitudinària inicia les Falles 2019

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.