Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent, reconeguda com a “Ciutat Bones Pràctiques URBACT”

juliol 5, 2017
En el Festival URBACT de Tallin es farà formalment el lliurament del guardó 
El Pla Municipal de Gestió per a la Diversitat de Torrent elaborat des de la Delegació d’Atenció a Persones, desenvolupat per a participar en el projecte URBACT RomaNet (2009-2014), ha sigut guardonat amb el segell Ciutat Bones Pràctiques URBACT.
URBACT és una iniciativa europea que permet a les ciutats treballar juntes per a desenvolupar solucions noves i sostenibles per a enfrontar-se als principals desafiaments urbans, a través del treball en xarxa, compartint coneixements i capacitant les ciutats des de 2002.
En esta edició s’han presentat 270 ciutats de 29 països diferents, i Torrent s’ha situat dins de les 97 seleccionades.
Esta setmana es va organitzar a Madrid la primera reunió amb el Secretariat URBACT i la resta de ciutats espanyoles guardonades, com Barcelona, Bilbao o Saragossa, entre altres. La tècnica de projectes europeus d’IDEAT, va exposar el pla torrentí davant la resta de ciutats espanyoles seleccionades, i anaren preparant la participació de les ciutats espanyoles en el Festival URBACT de Tallin, on es farà formalment el lliurament del guardó.
El tema de “gestió de la diversitat” és molt rellevant per a les ciutats europees, ja que contribuïx a augmentar la conscienciació i la visibilitat del paper de les ciutats en la lluita contra la segregació i l’exclusió. Així mateix, l’abordatge integral, l’enfocament “pas a pas” i la participació comunitària ha sigut clau en el desenvolupament del pla.
Així mateix, com que participem en la Xarxa URBACT, contribuïm a construir coneixement urbà i a poder influir en polítiques a escala europea. Al mateix temps que contactem amb altres ciutats que tenen bones pràctiques urbanes de les quals podem aprendre’n molt.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.