Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent presenta el Pla FICUS
Torrent presenta el Pla FICUS
,

Torrent presenta el Pla FICUS

30/11/2021

El Pla de Foment d’Infraestructures Cíviques Urbanes i Sostenibles programat per l’equip de govern preveu un conjunt d’inversions i actuacions que transformaran i dotaran la ciutat de nous i millors serveis i instal·lacions

L’equip de govern de Torrent ha presentat aquest matí, en la tradicional trobada amb els mitjans de comunicació, el Pla de Foment d’Infraestructures Cíviques Urbanes i Sostenibles (FICUS), un conjunt d’inversions programades per al període 2022-2025.

El pla quadriennal, que inclou actuacions de totes les administracions en el terme municipal, té com a objectiu planificar les actuacions que es produiran a la ciutat els pròxims anys, especialment les que signifiquen la creació i ampliació de serveis públics de prestació directa als veïns i veïnes del municipi.

“Es tracta d’un pla fiable, ja que totes i cadascuna de les actuacions tenen finançament, i a més flexible, perquè podrà anar incorporant noves actuacions al llarg del temps, fet que demostra el nostre compromís amb els ciutadans i ciutadanes de Torrent, que podran conèixer de primera mà les actuacions previstes en el municipi i fer-ne un control i seguiment en el temps”, ha manifestat l’alcalde, Jesús Ros.

El Pla FICUS està organitzat en cinc plans diferents que inclouen cada un  diferents àrees de les polítiques públiques. El primer, el Pla d’Infraestructures Cíviques, comprèn la generació de nous serveis públics, polítiques verdes i recuperació del patrimoni. Destaquen en l’àmbit de la Sanitat, el nou Centre de Salut Torrent III situat en Parc Central o la implantació dels serveis de ressonància i TAC en el Centre d’Especialitats de Sants Patrons.

D’altra banda, també es troba la implantació d’una ITV en el polígon del Mas del Jutge i l’habilitació d’un Punt de Trobada per a famílies en el nucli urbà. El pla preveu també la renovació de diferents espais verds de l’entorn urbà, així com l’ampliació de l’escut antiincendis del Vedat amb la instal·lació d’una nova línia de canons d’aigua (Sideinfo III) o la creació d’una nova àrea recreativa.

Es troben també en el primer dels diferents capítols la recuperació del patrimoni, amb la intervenció en alguns dels edificis més insignes de la ciutat, i tota una sèrie d’actuacions en infraestructures educatives, socials i esportives, entre les quals cal destacar la renovació del CEIP Antonio Machado i un nou edifici per a educació infantil, aules de formació homologades en el Mercat de Sant Gregori o l’edifici per a lloguer jove en la plaça del Marquesat.

El Pla d’Impuls Urbà és el segon dels elements que configuren aquest document i arreplega les principals intervencions en matèria d’urbanització i renovació de l’entorn urbà amb el nou barri de Parc Central III, la finalització de les urbanitzacions de l’Alter, Camí Reial i Nucli Antic.

D’altra banda, la implementació de polítiques de mobilitat actives, amb especial incidència en matèria de seguretat viària amb les noves rotondes del Mas del Jutge o el carrer de Lepant, la renovació de les passarel·les per als vianants i la connexió amb el corredor comarcal.

D’altra banda, s’han anunciat també dos elements centrals en el Pla d’Inversions 2022-2025, que comportaran la intervenció en 200.000 metres quadrats de vies públiques i més de 10 quilòmetres de voreres i espais per als vianants. El primer, el Pla 200.000, suposa la repavimentació d’un important nombre de carrers en el nucli urbà i urbanitzacions (el Vedat, Monte-real, Tros Alt…) especialment en aquelles més deteriorades. El segon, el Pla 10 km, comporta una millora substancial de l’accessibilitat que afectarà diferents àrees del municipi amb la renovació dels espais de trànsit per als vianants.

Finalment, l’Ajuntament ha promogut el Pla d’espais urbans d’estacionament amb l’objectiu de generar dins de la ciutat nous espais que augmenten les places d’aparcaments disponibles i descongestionen les vies públiques amb l’aplicació de polítiques de mobilitat sostenible.

Andrés Campos, regidor de l’àrea d’Estratègia, Innovació i Economia, ha destacat “l’exercici de transparència i de control que comporta un document amb el qual es durà a terme la major transformació de Torrent des dels anys 80. Un pla que es pot desenvolupar des de la prudència i el control econòmic, gràcies a la bona gestió i planificació d’aquest equip de govern que continua la senda iniciada fa sis anys i en la qual ja s’han aconseguit més i millors serveis i instal·lacions per al conjunt de la ciutadania”.

Per part seua, el regidor de Mobilitat i Transport, Raúl Claramonte, ha volgut “transmetre a la ciutadania la importància d’un pla que evidencia la cohesió de l’equip de govern local i que repercutirà directament en el benestar dels veïns i veïnes de Torrent, i que serà un impacte directe en l’economia local”.

Torrent presenta el Pla FICUS

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.