Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent iniciarà el Pla de Reforestació i Conservació de la Serra de Perenxisa

juliol 5, 2017
L’objectiu és restaurar el paratge natural, amb la retirada dels arbres afectats, la reforestació de les zones que tinguen dificultat per a regenerar-se per si mateixes i introduint més diversitat d’espècies forestals
El consistori torrentí en el seu compromís amb el medi ambient, i per conservar i millorar el patrimoni natural de la ciutat ha adjudicat el Pla de Reforestació i Conservació de la Serra de Perenxisa que començarà entre els mesos d’octubre i novembre.
Per a la correcta aplicació d’este pla, la serra de Perenxisa s’ha dividit en dos àrees per al qual es marquen diferents objectius. En la primera àrea, afectada per l’incendi es vol reduir l’erosió del sòl, perquè hi haja un suport que permeta l’existència d’una coberta vegetal i recuperar la coberta vegetal, mitjançant la implantació d’una massa arbòria, en les zones on no s’aconseguiria de forma natural per la falta de regeneració del Pinus Halepensis Mill.
En la segona àrea, l’afectada per la plaga de Tomicus es pretén disminuir la plaga, retirant les soques afectades i introduir la major quantitat d’espècies arbòries que estan en minoria davant del Pinus Halepensis Mill, perquè hi haja major diversitat i així, enfortir l’ecosistema.
La regidora de Medi Ambient, Inma Amat, afirma que l’objectiu final de tot el procés és “restaurar el paratge natural, retirant els arbres afectats, reforestant les zones que tinguen dificultat per a regenerar-se per si mateixes i introduint més diversitat d’espècies forestals”.
A més es proposa una reforestació, principalment per a protegir el sòl de l’erosió hídrica, en els rodals on es preveu una regeneració natural dolenta o lenta. Però també per a fomentar la biodiversitat, millorar la funció paisatgística, etc. L’alternativa possible és deixar que regenere de forma natural, encara que la regeneració es preveu que serà lenta, desigual i amb una coberta vegetal de menor qualitat. La selecció s’ha basat en la idoneïtat de cada planta i amb la intenció d’afavorir les espècies menys presents, per a augmentar-ne la biodiversitat.
El clima mediterrani es caracteritza per la irregularitat en les precipitacions i per la sequera estival. Amb la finalitat de millorar l’arrelament de les plantes introduïdes, s’emprarà una substància anomenada hidrogel en el moment de la plantació. Esta substància provoca que la humitat que hi ha en el sòl hi quede retinguda perquè a poc a poc la vaja alliberant una altra vegada a l’exterior, just quan la humitat d’aquest sòl siga inferior a la que té l’hidrogel.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.