Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent es prepara per a rebre la Trobada d’Escoles en Valencià
Torrent es prepara per a rebre la Trobada d’Escoles en Valencià
, ,

Torrent es prepara per a rebre la Trobada d’Escoles en Valencià

maig 2, 2018

L’organització presenta el programa d’activitats que tindran lloc abans del dia 19 de maig

La ciutat de Torrent es prepara per a rebre el pròxim 19 de maig la Trobada d’Escoles en Valencià. L’alcalde Jesús Ros, amb la  regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, el president de Guaix, la coordinadora pel valencià de l’Horta Sud, Vicent Font, i la coordinadora tècnica de les activitats de Guaix, Carmina Payà, han detallat este matí en roda premsa els actes i les iniciatives que està previst que tinguen lloc a Torrent amb motiu d’esta jornada.

Entre els actes que tindran lloc al llarg del mes de maig com a preludi de la Trobada, des de l’organització han destacat la jornada escolar de pilota, que reunirà demà 500 xiquets i xiquetes al pavelló del Vedat; la Trobada Musical a l’Auditori els dies 3, 7, 8 i 9; la pujada a la serra Perenxisa amb la Muixeranga la Torrentina, així com diverses actuacions del cantant Dani Miquel.

Torrent es prepara per a rebre la Trobada d’Escoles en Valencià

El dia 19 de maig, fins a Torrent s’aplegaran milers de persones, molts d’ells escolars de tota la comarca, per a participar en l’acte central de la XXXI Trobada d’Escoles en Valencià. La jornada arriba a la capital de l’Horta Sud 20 anys després, des que el 1998 Torrent fóra la seu de la XI trobada. De bon matí, la ciutat bullirà d’activitat, primer amb el muntatge dels espais on es duran a terme els tallers i les diferents activitats. A la vesprada hi haurà dos cercaviles que confluiran en la plaça de la Unió Musical, epicentre de la Trobada. La programació conclourà amb l’actuació de Dani Miquel i un correfoc.

Des de l’organització han destacat el treball i la implicació tant de les comunitats educatives com del departament d’Educació i de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament de Torrent, “sense els quals la Trobada no haguera sigut possible”.

L’alcalde Jesús Ros, per la seua banda, ha remarcat que per a Torrent acollir enguany esta trobada és un fet molt significatiu, “igual d’important que va ser acollir una jornada com esta ara fa 20 anys”.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.