Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent desenvoluparà una app per a conéixer el patrimoni mediambiental de la serra Perenxisa

gener 26, 2017

Una aplicació mòbil que donarà a conéixer la vegetació, les rutes saludables i la història a tots aquells que visiten la serra torrentina

També s’hi instal·laran 350 caixes niu per a aus insectívores i rates penades gràcies a la subvenció de Diputació

En el compromís per a conservar i impulsar el patrimoni mediambiental, l’Ajuntament de Torrent continua treballant en noves propostes i idees en l’àrea. D’esta manera i gràcies a una subvenció rebuda per la Diputació de València el consistori podrà posar en marxa una app que permetrà conéixer de forma exhaustiva el paratge natural de la serra Perenxisa.

Un entorn amb un gran valor paisatgístic tant en l’àmbit educatiu com cultural de què podran gaudir tots els visitants gràcies a l’aplicació mòbil que s’espera tenir enllestida  abans dels mesos d’estiu. “Es tracta d’una actuació divulgativa que donarà a conéixer la vegetació, les rutes disponibles i la història de l’entorn natural gràcies a esta eina que disposarà de geolocalització, codis QR i enllaços directes amb les xarxes socials, sempre amb informació activa i actualitzada”, explica la regidora de Medi Ambient, Inma Amat.

Amb això, “s’impulsarà de manera activa el turisme de la localitat amb esta app que estarà disponible per a tauletes digitals, mòbils i que es podrà consultar en valencià, castellà i anglés”, apunta el regidor de Turisme, Alfred Costa. Una aposta segura pel valor patrimonial de la serra Perenxisa que es veu reflectit també en el projecte de conservació de la fauna del mateix paratge. Un projecte que es podrà desenvolupar gràcies a l’ajuda de Diputació que subvencionarà el 60% de les actuacions d’un total de 9.998,39€, amb el qual a més s’hi instal·laran gàbies i caixes per a aus i rates penades.

Un total de 350 casetes entre caixes niu insectívores i caixes niu per a rates penades la instal·lació de les quals pretén la promoció i conservació de la biodiversitat, centrant els esforços a incrementar espais de refugi i reproducció de la fauna salvatge. En el cas de la serra Perenxisa és molt important la ubicació “ja que permet combatre plagues i ajudar a desenvolupar millor l’entorn mediambiental”, explica Inma Amat. Estos nius completaran els que ja s’instal·laren en el Vedat i en l’Hort de Trénor en la primavera de l’any passat.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.