Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent continua fent front al COVID-19
Torrent continua fent front al COVID-19
,

Torrent continua fent front al COVID-19

març 16, 2020

L’Ajuntament garanteix l’adequat funcionament dels serveis prioritaris, al mateix temps que suspén el servei d’atenció presencial, reforçant l’atenció telefònica (010) i telemàtica (www.torrent.es)

Continuen les labors de desinfecció d’espais públics iniciades el divendres

La comunitat xinesa de Torrent s’uneix a la lluita contra el virus amb donacions de material higiènic i de desinfecció a l’ajuntament i als cossos de seguretat

Després del Reial decret del 14 de març, en el qual s’ha decretat l’Estat d’Alarma durant 15 dies per a fer front a la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, l’Ajuntament de Torrent continua desenvolupant les mesures preventives que va posar en marxa la setmana passada per a combatre el contagi i la propagació del virus.

Torrent continua fent front al COVID-19

Desinfecció d’espais públics

Complint amb les recomanacions i indicacions de Sanitat per a minimitzar els riscos de contagi, es continua amb els treballs de desinfecció en espais públics a l’aire lliure com a zones de jocs infantils, àrees recreatives o zones esportives i entorns d’edificis on es concentra un major nombre de persones com a centres de salut o educatius, iniciats el divendres i desenvolupats durant tot el cap de setmana. A més, aquest matí han arribat a Torrent diverses unitats i camions de la UME (Unitat Militar d’Emergències), per a col·laborar en les tasques de desinfecció en diferents zones i espais públics, així com les portes dels comerços.

El Cos de la Policia Local de l’Ajuntament de Torrent queda sota les ordres directes del Ministeri de l’Interior per a l’adequat compliment de les mesures derivades de l’estat d’alarma. Per a reduir la corba del contagi i vetlar pel compliment de la normativa que limita la circulació de les persones, tenint cada ciutadà la responsabilitat de mantindre’s als seus domicilis, excepte per a excepcions com anar a treballar, comprar o assistir a persones majors o amb mobilitat reduïda. Per això, s’han incrementat les patrulles policials pels carrers de la localitat que, d’igual manera, al llarg del matí ha estat supervisant l’accés a supermercats i botigues d’alimentació i productes bàsics.

Atenció telefònica i telemàtica
Per a atendre la ciutadania, l’Ajuntament de Torrent ha signat un decret pel qual es garanteix l’adequat funcionament dels serveis prioritaris. Els departaments encarregats d’aquests serveis i activitats, adoptaran les mesures necessàries per a garantir la implantació de les instruccions i recomanacions de les autoritats competents en la gestió de la present crisi. No obstant això, queda suspesa l’atenció presencial mentre es mantinga la situació d’alarma, sent substituïda per l’atenció telefònica (telèfon 010) i telemàtica (www.torrent.es), a l’efecte de la qual s’ha reforçat aquest canal d’informació.

D’igual manera, el consistori comunica de totes les alertes i informacions a través de les xarxes socials, així com a través de l’aplicació de missatgeria de Whatsapp, que en aquest cap de setmana s’han subscrit més de 500 persones. Per a formar part dels grups de difusió s’ha de guardar en la llista de contactes del mòbil el número: 662 594 180 i enviar un Whatsapp amb el nom i cognoms, podent decidir si es vol rebre la informació en castellà o valencià.

Solidaritat des de casa
Si alguna cosa ha quedat clara aquest cap de setmana, és que els torrentins i torrentines estan junts i juntes en la prevenció i lluita per a acabar amb el coronavirus. Així, aquest cap de setmana, la ciutadania s’ha unit per a expressar el seu suport i agraïment per la gran labor que està desenvolupant el sector sanitari, així com a tots els treballadors i treballadores públics i de sectors essencials que estan vetlant per a fer front a aquesta situació. Per això, les últimes nits, els veïns i veïnes han eixit als seus balcons i finestres per a sumar-se a la iniciativa d’aconseguir un gran aplaudiment pels sanitaris. D’altra banda, el diumenge a les 14 hores en Parc Central es va escoltar una particular “mascletà” casolana amb cassoles i tot tipus de sorolls que imitaven el llançament i explosió de petards.

La comunitat xinesa s’uneix a la lluita contra el virus
Una altra de les accions solidàries ha vingut de la mà de la comunitat xinesa de Torrent que, en un exemple de convivència i de solidaritat veïnal, han fet lliurament de material higiènic i de desinfecció a l’Ajuntament, així com en les dependències de la Policia Local i la Policia Nacional, per a col·laborar amb les forces de seguretat.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.