Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Nadal a la Casa de la Dona sense estereotips de gènere

desembre 28, 2018

Casa de la Dona ha preparat una setmana plena d’activitats nadalenques, conscienciant i visibilitzant la importància de la igualtat entre dones i homes

Com cada any la Casa de la Dona organitza una sèrie de tallers tant per a persones adultes com per a menors, amb la finalitat de conscienciar de la importància de la igualtat de gènere. El dimecres 19 de desembre es va realitzar una sèrie d’activitats que van consistir a fer postals nadalenques. Per a les persones adultes es va proposar una postal amb un missatge: “Per Nadal regala coresponsabilitat domèstica i familiar”; i per als i les menors es va proposar que realitzaren una postal en la qual havien de triar joguets neutres, no sexistes, per a així trencar amb els estereotips de gènere que es creguen des de la infància quan juguen amb joguets. A continuació es va realitzar un contacontes titulat “Les tres regnes magues”, de l’escriptora espanyola Gloria Fuertes, i una vegada acabat es van repartir unes cartes on totes les persones participants podien escriure’ls a les Reines Magues, els seus desitjos per a aquest nadal. Alguns d’aquests desitjos van ser:

“Desig que cap dona tinga por per fer la seua vida i tinga llibertat de pensar i fer el que vulga. Felicitat per a tots i totes”
“Perquè no falte cap”
“El que més desig, ara que sóc mamà d’una xiqueta, és no sentir por per ella. No sentir por davant la impotència de no poder protegir-la sempre”

Una altra activitat en la qual la Casa de la Dona participa és la carrera Sant Silvestre 2018 on, una vegada més, “volem fer visible la necessitat d’una igualtat entre homes i dones en l’esport, i on volem visualitzar la importància de fer de Torrent una ciutat lliure de violència de gènere”, explica la regidora d’Igualtat, Encarna Lerma. Per a això, situaran un punt al costat de la taula principal de repartició de dorsals, on cada corredor i corredora podrà recollir el seu adhesiu donant suport a l’eradicació de la violència de gènere amb una llegenda clara: “Jo no rotlle per elles, si no amb elles”, que acompanyaran amb informació sobre la violència de gènere que estarà a l’abast de totes i tots els assistents a l’esdeveniment, amb una sèrie de missatges:

“No em toques el WhatsApp, la meua vida la controle jo”
“Si creus que estàs patint violència de gènere, què pots fer?”
“Si creus que alguna dona del teu entorn pot estar patint violència de gènere, què pots fer”
“El maltractador pots ser tu!”

També es repartiran polseres amb el missatge “#STOP MASCLISME”, xapes de “Torrent contra la violència de gènere” i llibrets informatius on apareixen els números d’assistència a dones víctimes de violència de gènere i als llocs on es pot acudir en cas de necessitar ajuda.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.