Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Més de 6.000 coets il•luminen Torrent amb l’Entrà de la flor
Més de 6.000 coets il•luminen Torrent amb l’Entrà de la flor
,

Més de 6.000 coets il•luminen Torrent amb l’Entrà de la flor

febrer 2, 2017

Vora 60 persones participaren en l’acte que va portar la branca de l’ametler florit des de la parròquia de Sant Lluís Bertran fins a la parròquia de l’Assumpció

Torrent va celebrar anit la tradicional Entrà de la Flor, un acte multitudinari característic de la cultura torrentina on es barregen tres cultures: la grecoromana, representada per la presència i el culte a la branca d’ametler com a benvinguda de la primavera; la cultura islàmica, representada per la presència de la pólvora, el foc i el soroll que acompanyen la branca durant tot el trajecte; i la cultura cristiana, l’hereva de tota la tradició anterior, representada en la devoció i el culte a la Mare de Déu del Rosari.

Més de 6.000 coets il•luminen Torrent amb l’Entrà de la flor

El dia va començar amb el tall de la branca de l’ametler florit. A les 8 del matí, clavaris i veïns de Torrent es dirigiren a tallar la branca que a la nit oferirien a la Mare de Déu del Rosari, a continuació, la transportaren a la parròquia de Sant Lluís Bertran on estaria fins a la celebració de l’Entrà. Després es va celebrar el tradicional esmorzar i dinar en la Caseta del RosariA la nit, els participants inscrits replegaren els coets i es dirigiren a la parròquia de Sant Lluís Bertran i abans de començar l’acte feren una oració curta. A les 21.00h, començà l’Entrà de la flor, des de la parròquia de Sant Lluís Bertran on la branca de l’ametler es va posar en camí acompanyada pel so i la llum dels coets per a arribar a la parròquia de l’Assumpció on es va fer la benedicció de la branca i l’ofrena a la Mare de Déu del Rosari.

Tots els participants són posseïdors de certificat CRE (Consumidors Reconeguts com Experts), obligatori per poder participar en l’acte. A més, des de la confraria de la Mare de Déu del Rosari es dóna informació durant tot l’any de les dates per a fer el curs que es necessita per a l’obtenció del certificat CRE en les diferents modalitats. Enguany vora 60 persones dispararen més de 2.400 coets durant l’Entrà de la flor. Com a punt final, quasi 2.600 coets solts dins la gàbia van oferir l’espectacle de la cordà, una fi de festa plena de llum, so i color.

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.