Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Les mascotes de Torrent, protagonistes de la festa de Sant Antoni Abat
Les mascotes de Torrent, protagonistes de la festa de Sant Antoni Abat
, ,

Les mascotes de Torrent, protagonistes de la festa de Sant Antoni Abat

febrer 7, 2019

El festival Arrels posa el punt final a la programació amb el concert El triangle de la vida

Amb la programació “Un hivern cultural”, els torrentins i les torrentines viuran un cap de setmana intens i carregat d’activitats. El plat principal és la benedicció d’animals de la festa de Sant Antoni Abat; una festa molt arrelada en la localitat i que tots els anys rep públic de totes les edats que, al costat de les seues mascotes, participen en este gran dia. La jornada començarà a la porta de la parròquia de Montsió amb un esmorzar popular d’embotit, patrocinat per Industrias Cárnicas La Cope, a més de poder gaudir d’un exquisit suc de taronja natural acabat d’esprémer gràcies al Consell Agrari.

Després de l’esmorzar es donarà pas a la desfilada a la porta de la parròquia, on es beneiran tots els animals (gossos, gats, cavalls…). Seguidament es dirigiran al carrer del Pare Méndez, passant pels carrers del Calvari, Sant Pere Alcàntera, on és habitual que es congregue un gran nombre de veïns i veïnes per a gaudir de la desfilada.

Festival Arrels

La música del festival Arrels arriba a la fi amb el gran concert El triangle de la vida, que unirà tots els participants que, al llarg de la setmana, han fet gaudir amb la seua música a tots els torrentins i les torrentines. L’Auditori acollirà a les 20.30 h este gran espectacle, on actuaran Pi Vittorio, Pep Gimeno, Botifarra, Iman Kandousi, Èlia Casanova, Carles Magraner i l’Ensemble Femení Andalusí.

Activitats falleres


Les falles de Torrent escalfen motors per a, en menys d’un mes, celebrar al peu de la Torre la Crida, que donarà la benvinguda a les festes josefines de 2019. Per este motiu, durant el cap de setmana, la ciutat homenatjarà les dos grans representants de les falles d’enguany: Carmen Raga Ortí i Leyre Gallego Ruiz. Divendres a les 21 h, els torrentins i les torrentines es vestiran amb les millors gales per a assistir al sopar de la fallera major en el restaurant El Pino; i dissabte a les 13.30 h serà el torn per a assistir a l’homenatge de la fallera major infantil, en el mateix restaurant.

D’altra banda, els fallers i les falleres de l’associació ADISTO també tenen una cita festiva este cap de setmana. Dissabte a les 17 h, la fallera major d’ADISTO, Noelia Copete Guaita, i la presidenta, Marina Sánchez Gracia, viuran amb gran il·lusió el moment de la presentació, ja que se’ls lliurarà la banda que les acredita com a màximes representants de les festes falleres de l’associació.

La falla Sants Patrons organitza diumenge a les 11 h una cercavila i una missa en honor a la Mare de Déu dels Desemparats. Els representants de cada comissió torrentina i les clavariesses d’esta festivitat participaran en la tradicional festa, que ja s’ha convertit en una cita fixa dins del calendari faller.

Setmana Santa


Dins del programa cultural de la Setmana Santa de Torrent, divendres a les 20 h, la Casa Museu es convertix en l’escenari per a acollir un concert del Cercle Catòlic. En la primera part hi participarà la banda infantil; i la segona serà l’orquestra l’encarregada d’amenitzar la vetllada.

D’altra banda, la germandat Santa Faç celebra enguany el 75 aniversari de la fundació amb un acte emotiu, on es farà un resum de la seua història i dels actes més rellevants. La cita tindrà lloc dissabte a les 20 h a la Casa de la Cultura.

Programació musical


Els indis i vaquers conquisten l’Auditori este cap de setmana amb un concert. La Unió Musical celebra este gran espectacle dirigit a tota la família i que traslladarà els assistents al llunyà oest. El concert es realitzarà en dos torns, el primer a les 11 h i el segon a les 12.30 h.

Agenda infantil


Com cada cap de setmana, els menuts poden gaudir d’una àmplia oferta d’activitats infantils. D’una banda, el Centre Ambiental El Vedat celebra el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència. Mitjançant una sèrie d’experiments senzills i molt divertits, els més xicotets de la casa descobriran diferents conceptes relacionats amb la física i la química. Dissabte i diumenge a partir de les 11 h.

D’altra banda, l’Hort de Trénor tractarà, d’una manera divertida, el món del reciclatge. El públic podrà transformar diferents objectes i materials que ja no necessita, amb els quals es crearan diferents jocs.

Festivitats Sant
Blai

Els clavaris i clavariesses de Sant Blai posen el punt final a les diferents festivitats que s’han celebrat en honor al sant. Diumenge a les 12 h des de la parròquia Sant Lluís Bertran, els xiquets faran una operació quilo, i desfilaran fins al centre Santa Elena, perquè les persones majors també gaudisquen de la festa.

Les mascotes de Torrent, protagonistes de la festa de Sant Antoni Abat

Solidaritat

En l’àmbit solidari, l’AMPA del col·legi Sant Pasqual ha preparat una sessió teatral en benefici de l’associació Córdova 96, Projectes a Madagascar. Diumenge a les 12 h a la sala d’actes de l’Ajuntament.

I per a posar el punt final a la programació, l’associació Una mano para una pata celebra un espectacle benèfic, on hi haurà música, màgia i molt més. Diumenge a les 18 h en la sala d’actes de l’Ajuntament.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.