Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’alcalde Jesús Ros, reivindica la capitalitat de Torrent en la comarca de l’Horta Sud

abril 4, 2018

El primer edil envia una carta a la Generalitat en què demana que no s’incloga la ciutat “en la zona geogràfica de l’Horta Oest”     

L’alcalde Jesús Ros, ha fet pública hui la carta que ha enviat a diversos càrrecs de la Generalitat per a manifestar-los el seu malestar després d’haver detectat en alguns documents oficials que la ciutat de Torrent s’inclou en la zona geogràfica de l’Horta Oest. En l’habitual desdejuni amb els mitjans, el primer edil ha compartit alguns dels documents en els quals Torrent apareix amb esta denominació.

En concret, la carta va dirigida al secretari autonòmic de Presidència, al secretari autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i al sotssecretari de la Conselleria de Transparència. En la carta, Ros hi detalla, a més, un important nombre de departaments que utilitzen esta denominació, com el portal d’oficines de promoció i ús del valencià de la Conselleria d’Educació, el portal de dades estadístiques de la Conselleria d’Economia o el servei de comunicació del 112, entre d’altres.

L’alcalde recorda en la missiva que, encara que hi haja iniciatives legislatives en marxa, la realitat és que “no hi ha cap norma que regule la denominació d’Horta Oest” i que, actualment, “Torrent, segon municipi de la província de València, pertany a la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud”.

Finalment, el text demana que es respecte la consideració de Torrent com a part integrant de la comarca de l’Horta Sud, especialment quan es tracta de la capital, ateses les relacions creades entre els seus 21 municipis: “L’Horta Sud és una comarca consolidada, amb un patrimoni cultural i etnogràfic molt remarcable, unes característiques comunes i un potencial per desenvolupar. Són estes i no altres condicions les que motiven la continuïtat de l’actual organització d’esta terra, però esta defensa va lligada a la reivindicació d’una política d’àmbit metropolità”.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.