Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’Ajuntament premia l’ús correcte del valencià de les falles

febrer 22, 2018

Els guardons valoren la correcció de la llengua pròpia en els monuments i els llibrets

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, convoca la tretzena edició dels premis a l’ús del valencià en les falles. Els premis, que cada any convoca el departament lingüístic municipal, es dividixen en dos modalitats. D’una banda s’atorguen tres premis en la modalitat del valencià del monument faller, que valoren la correcció de la llengua pròpia en les llegendes que acompanyen els ninots. Es tracta, en este cas, de tres premis de 800, 500 i 300 euros amb banderí acreditatiu. D’altra banda, es dóna un premi de 400 euros al valencià del llibret amb, també, banderí acreditatiu.

Els premis valoren l’ús, la qualitat i correcció del valencià en la retolació de la falla i en el llibret  d’acord amb els criteris de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. L’Ajuntament de Torrent, des de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià assumix el compromís per la normalització del valencià i és un dels seus objectius prioritaris la recuperació del valencià i garantir-ne l’ús normal i oficial, tant a l’interior de l’Ajuntament com pel que fa a la població. En este sentit, per a la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, “és evident la importància i la magnitud de la festa de les Falles en la nostra ciutat i la presència del valencià en el món faller, per això es fa necessari promoure la dignificació de la nostra llengua en una de les festes més emblemàtiques dels valencians”.

Les comissions poden optar a les dos modalitats de premis conjuntament o bé a una de les dos, per separat. El termini per a presentar telemàticament la sol·licitud amb el text de les llegendes de la falla en el registre d’entrada de l’Ajuntament acaba el dia 8 de març de 2018. Així mateix, les falles que es presenten també al premi al valencià del llibret, hauran de portar un exemplar del llibret editat a l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià (c/Ramón y Cajal, 7, primera planta) en el mateix termini, amb la còpia de la sol·licitud del registre d’entrada.

Els guanyadors dels Premis al valencià es faran públics el mateix dia que la resta de premis fallers, després que a l’endemà que es planten les falles, el jurat vaja a visitar-les per a comprovar in situ la correcció de les llegendes.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.