Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

L’ajuntament fomenta la literatura en valencià mitjançant els Premis Ciutat de Torrent 2017

agost 11, 2017
El termini de la convocatòria acaba el 15 de setembre i les obres es poden presentar en l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià o en l’editorial Tabarca
 
Les modalitats del premis són narrativa juvenil, poesia i teatre juvenil
L’Ajuntament de Torrent, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, ha organitzat una nova edició dels Premis Literaris Ciutat de Torrent; una iniciativa que convocatòria rere convocatòria “ha anat consolidant-se en l’àmbit literari valencià i que té l’objectiu de fomentar entre tots els públics l’art de l’escriptura i la lectura en valencià amb la tria de tres gèneres literaris: narrativa juvenil, poesia i teatre juvenil”, tal i com ha explicat Patricia Sáez, regidora de Dinamització lingüística. Amb el convenciment d’apostar per la creació literària en la nostra llengua i aconseguir convertir estos premis en un dels certàmens més importants de la Comunitat Valenciana, a partir de l’edició d’enguany la convocatòria passarà de ser biennal a tornar a ser anual com era quan es crearen en l’any 1998.
La dotació dels premis segons la modalitat és: Premi Narrativa Juvenil: guanyador 9.000 euros i un premi per al finalista de 1.800 euros; Premi Poesia: 3.000 euros i Premi Teatre: 4.000€.
Les obres hauran d’estar escrites en valencià amb una temàtica lliure. Els premis de narrativa i de teatre, han d’estar dirigits a un públic juvenil, d’entre 14 i 17 anys.
El regidor de Cultura, Alfred Costa, ha destacat que “estos premis són una bona manera de difondre la nostra llengua entre la ciutadania. És un certamen de gran prestigi en l’àmbit literari, i sempre es tracta d’obres de gran qualitat presentades per autors bé novells, que amb els nostres premis es donen a conéixer i es consoliden dins del món de l’escriptura, com també per autors de prestigi i trajectòria reconeguts en el món literari valencià i la llista de guanyadors així ho demostra”.
El termini per a presentar els originals està obert fins al 15 de setembre i poden presentar-se en l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià (c/Ramón y Cajal, 7, primera planta) o en Edicions Tabarca (avinguda d’Ausiàs March, 184, València) que és l’editorial que s’encarrega de publicar i editar els llibres premiats. L’acte de lliurament dels premis serà el dia 23 de novembre.
Es poden consultar les bases de la convocatòria de 2017 en la pàgina web de l’Ajuntament de Torrent:

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.