Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’Ajuntament de Torrent presenta la conclusió dels primers projectes al comité de participació de l’EDUSI

desembre 13, 2018

Detallen, entre altres projectes, la rotonda de Pare Méndez i Reina Sofia, acabada recentment

La sala de plens de l’Ajuntament de Torrent va acollir ahir una nova sessió del Comité de Participació de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). L’alcalde, Jesús Ros, en companyia del regidor de Modernització, Andrés Campos, i de la resta de l’equip de govern va traslladar als integrants del comité l’estat d’execució dels projectes, cofinançats al 50 % amb fons europeus FEDER i integrats en l’estratègia de ciutat EDUSI TORRENT 2015-2025.

Campos va destacar que l’EDUSI és una realitat cada vegada més visible a Torrent. “Mostra d’això –va assenyalar– és la rotonda de l’encreuament del carrer del Pare Méndez i l’avinguda de la Reina Sofia, executada dins de la línia d’actuació de mobilitat urbana sostenible per a regulació del trànsit i millora de l’accessibilitat d’este encreuament, oberta al trànsit al setembre i batejada com a plaça de la Pau i que ha permés acabar amb un punt problemàtic per al trànsit rodat de la ciutat després d’una inversió de 241.000 €”. Igualment, va detallar el començament dels treballs de reurbanització de Camí Reial, el final del carrer de València i la construcció d’una nova rotonda per a millorar la mobilitat en l’encreuament del carrer de València amb la carretera del Mas del Jutge, per a facilitar l’accés al polígon industrial, uns altres dos projectes destacats de l’EDUSI.

Al marge de les actuacions en l’àrea d’Urbanisme, el regidor de Modernització va presentar també la conclusió del sistema de protecció contraincendis SENTICNEL, que s’ha ampliat al Vedat, la serra de Perenxisa i els barrancs del terme municipal, després d’una inversió de 118.000 €. Sobre les actuacions d’implementació del Pla Director Smart City, Campos va destacar algunes mesures integrades en les operacions de gestió intel·ligent d’equipaments i espais públics de la ciutat, i en concret la posada en marxa del servei de teledetecció de rutes saludables, que permet moure’s per la ciutat tenint en compte els nivells de soroll i el mesurament de la qualitat de l’aire, així com el programa pilot de passos de vianants intel·ligents, que es posarà en marxa al gener, en el marc de les rutes escolars segures com a part del desplegament de mesures dels centres escolars intel·ligents. En altres línies d’actuació, Campos va destacar la inversió prevista de més d’un milió d’euros en la millora de l’eficiència energètica dels centres educatius públics de la ciutat. Les línies de finançament de l’EDUSI tenen un pressupost d’11 milions d’euros, més de cinc dels quals ja estan en execució. Els projectes que ja han finalitzat han suposat una inversió de més de 600.000 €.

En el Comité de Participació, a més de l’equip de govern i dels tècnics del consistori responsables de l’EDUSI i la Unitat d’Assumptes Europeus, també estan representats la Federació d’Associacions Ciutadanes de Torrent i Comarca (FAC), l’Associació de Comerciants-Torrent Comercial, l’Associació de Comerç de Torrent, la Federació d’Associacions Veïnals de Barris i Urbanitzacions (FAVBUR), el Col·lectiu Soterranya, l’Agrupació d’Hostalers de Torrent, la Fundació Horta Sud, l’Associació Empresarial de Torrent, l’Associació d’Emprenedors de Torrent i l’Horta Sud i el teixit cultural, festiu i patrimonial de Torrent.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.