Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

L’Ajuntament de Torrent aprova els pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

desembre 23, 2020

El consistori augmenta més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l’Ocupació

La congelació de taxes i impostos es manté, així com les polítiques orientades a la reducció de deute

 

El ple de l’Ajuntament de Torrent va aprovar ahir a la vesprada el projecte de pressuposts municipals per a l’any 2021 presentat per l’equip de govern, gràcies al suport dels grups municipals del PSOE i Ciutadans. El pressupost, que és de 56.800.000€, manté l’estabilitat respecte a l’exercici anterior, encara que a causa de les circumstàncies s’han prioritzat les àrees socials -on s’ha incrementat l’import pressupostat-. Igualment, es manté la congelació de les taxes i impostos – que en alguns casos s’han rebaixat o s’han creat bonificacions- i es continua el camí de reducció de deute, iniciat en 2015, el qual ha amainat més de 40 punts percentuals i vora 30 milions d’euros, des que s’iniciaren aquestes polítiques.

“Treballem pensant en la recuperació econòmica i en la necessitat de dotar la ciutat dels ressorts i la resiliència adequada per a eixir-ne reforçats, sense deixar ningú arrere.”, ha destacat el regidor d’Innovació i Economia, Andrés Campos. Així mateix, ha destacat que mantindre l’estabilitat del projecte “permetrà, no sols buscar la tornada de la normalitat, sinó també afrontar els canvis que intenten millorar i corregir situacions que ja estaven necessitades de modernitzar-se abans de la pandèmia”.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Torrent incrementa en un percentatge significatiu la partida pressupostària destinada a l’àrea d’Actuacions de Protecció i Promoció Social, que inclou els programes de Foment de l’Ocupació, Serveis Socials i Família, i l’augmenta així 327.731 euros. D’altra banda, també s’amplia el pressupost de l’àrea que inclou el compte destinat a beques, escolarització i ajudes a les escoles infantils i centres educatius, de manera que es garanteix l’accés a aquestes iniciatives en un moment tan crucial com aquest. Igualment, es consolida en el mateix nivell de subvenció, la partida pressupostària destinada a les entitats locals, així com la prevista per a les ajudes d’emergència.

En conseqüència, aquestes modificacions en el projecte pressupostari pretenen focalitzar els recursos municipals en la resposta a les necessitats de la ciutadania en les circumstàncies actuals, de manera que el treball conjunt amb la societat civil permeta la reconstrucció del teixit econòmic, d’ocupació i social de la ciutat. Per això, els pressuposts per a l’any 2021 aposten pels principis de solidaritat, servei públic i igualtat, i els integren des d’una perspectiva transversal i flexible, que impulse els departaments municipals en aquesta direcció.

II Pla d’Actuació Municipal de Lluita contra la COVID-19

També cal destacar que, davant la rigorositat en la gestió dels recursos públics dels exercicis passats, s’ha generat un romanent de tresoreria que, una vegada liquidat el pressupost vigent, impulsarà un segon Pla d’Actuació Municipal contra la COVID-19, encaminat a la protecció social, al foment de l’ocupació, a l’ajuda d’empreses i autònoms i adaptar les infraestructures públiques a la nova situació generada per la pandèmia. D’aquesta manera, aquesta estratègia complementarà els avanços aconseguits amb el PAM 2020 de lluita contra la COVID-19 -que tingué el consens de totes les forces polítiques presents en el Ple de la Corporació- quant a les campanyes de promoció del comerç local, polítiques de foment de l’ocupació dirigides al treball social i bonificacions tributàries.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.