Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Ajuntament de Torrent adopta una bateria de mesures econòmiques per a ajudar a les famílies i empreses afectades per la crisi del COVID-19
L’Ajuntament de Torrent adopta una bateria de mesures econòmiques per a ajudar a les famílies i empreses afectades per la crisi del COVID-19
,

L’Ajuntament de Torrent adopta una bateria de mesures econòmiques per a ajudar a les famílies i empreses afectades per la crisi del COVID-19

març 18, 2020

L’Ajuntament anul·la el cobrament per taxes a terrasses de bars i restaurants, així com els llocs amb plaça fixa en els mercats de divendres i dissabte

S’agilita el pagament a proveïdors i es retornarà les taxes i preus públics en serveis no prestats

Es redueix el servei de TorrentBus i se suspén el de TorrentBici

El consistori posarà en marxa el servei de ‘Telèfon Amic’ per a aquelles persones que visquen soles i necessiten conversar, a través del 961 11 18 22

El Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) de l’Ajuntament de Torrent s’ha reunit aquest matí per a avaluar l’estat actual de la ciutat i per a aprovar noves actuacions i mesures enfront de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 que ha provocat la declaració d’estat d’alarma en tot el país. Així, l’alcalde Jesús Ros, com a director d’aquest pla estratègic, s’ha reunit amb el comité assessor, compost per responsables municipals dels departaments involucrats en la gestió d’emergència, per a tractar diferents aspectes tant econòmics, socials com a sanitaris. En la trobada s’ha decidit donar difusió pels canals oficials del consistori a una sèrie de decisions i mesures.

Mesures econòmiques
Entre les mesures aprovades, l’Ajuntament s’ha centrat en aquelles que tracten de pal·liar els efectes econòmics de la crisi del coronavirus, ajudant a les famílies i empreses perjudicades. Entre les mesures principals:

-Anul·lació del cobrament de taxa d’ocupació de la via pública amb terrasses durant l’any 2020
-Anul·lació del cobrament de taxa d’ocupació als llocs amb plaça fixa en els mercats de divendres i dissabte durant l’any 2020
-Devolució de taxes i preus públics en aquells serveis no prestats
-Agilitació dels tràmits administratius per a procedir al pagament a proveïdors

L’Ajuntament de Torrent podria adoptar noves mesures per a flexibilitzar el pagament de tributs a les famílies i empreses més afectes per aquesta situació, tenint en compte l’evolució de la crisi sanitària

A més, es recorda a la ciutadania que estan suspesos temporalment els tràmits administratius a causa de l’estat d’alarma, per la qual cosa no és necessari el desplaçament a l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Torrent adopta una bateria de mesures econòmiques per a ajudar a les famílies i empreses afectades per la crisi del COVID-19Reducció de TorrenBus i TorrentBici suspés
Entre les mesures que s’han acordat per seguretat també es troba la suspensió del servei de bicicletes TorrentBici. Igualment, s’ha decidit reduir al 50% el funcionament del servei municipal de transport TorrentBus.

961 11 18 22 ‘Telèfon Amic’
Davant l’obligació de quedar-se a casa, també s’ha aprovat aquest matí la posada en marxa en breu d’un servei telefònic per a atendre aquelles persones que viuen soles i tinguen necessitat de conversar. Així, el Telèfon Amic ajudarà a fer més agradable l’estada a casa i combatre la soledat i l’aïllament. Les persones interessades han de telefonar al 96 111 18 22.

Es tracta d’un recurs social dirigit a totes les persones que visquen soles, però centrat en les persones majors, que durant aquests dies no poden eixir als seus centres i tampoc rebre visites d’amics o familiars. Així, totes aquestes persones podran cridar a aquesta línia telefònica i un empleat o empleada municipal atendrà les seues qüestions.

El servei Telèfon Amic romandrà actiu de manera ininterrompuda de 8.30 del matí a 8 de la vesprada. En cap cas aquest servei substitueix a uns altres que puguen oferir professionals de la Salut o el d’Informació municipal, en el qual pot contactar a través del 010, Policia Local, 96111 18 92 o Emergències, 091.

Igualment, el consistori també recorda estan actius l’assistència telefònica dels Serveis Socials: Centre Social Santo Domingo: 96 111 18 60; Centre Verge de l’Olivar: 96 111 18 65; Centre Social Xenillet: 96 111 18 63; Centre Social La Marina: 96 111 18 64; i TDIC: 010. També poden posar-se en contacte de manera online a través de www.torrent.es.

Neteja d’espais públics
Amb l’objectiu d’eliminar la propagació del coronavirus, el consistori torrentí està fent treballs de neteja i desinfecció per tota la ciutat. Aquestes tasques, que es van iniciar el divendres passat, estan centrades en desinfectar espais públics a l’aire lliure com a zones de jocs infantils, àrees recreatives o zones esportives i entorns d’edificis on es concentra un major nombre de persones com a centres de salut o educatius. Així mateix, des del mes de febrer l’ajuntament va reforçar la neteja amb desinfectants i bactericides en el transport públic (TorrentBus), centrant-se en els punts de contacte com ara barres de subjecció, agafadors, passamans, polsadors, posat de conductor, sòls i cristalls.

Policia Local
La Policia Local de Torrent ha incrementat la seua presència als carrers del municipi durant els últims dies, així com el cos de Policia Nacional. Els i les agents treballen perquè tot fluïsca amb normalitat i es faça efectiu el compliment del Reial decret que impedeix la circulació ciutadana per la via pública excepte comptades excepcions, controlant els moviments innecessaris de la ciutadania, ja que entre les mesures preses per a frenar el coronavirus està el quedar-se a casa.

Suport en les xarxes
Com a iniciativa, les associacions i col·lectius de Torrent estan gravant vídeos des de la seua casa fomentant la responsabilitat de no eixir de les seues llars amb l’etiqueta #YoMeQuedoEnCasa”. Els xics i xiques d’ADISTO, els jugadors i jugadores de l’equip de futbol de Montsió o el Torrent C.F s’han animat i han compartit per xarxes socials quines activitats fan per a divertir-se i entretindre’s.

Consciència social
Aquests dies la solidaritat està molt present i ha augmentat l’ajuda ciutadana entre veïns i veïnes, que realitzen donacions, tant particulars com entitats locals com La Caixa, que col·laboren amb donacions econòmiques o aportant material higiènic i de desinfecció.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.