Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

La Unitat de Mediació Policial de Torrent, pionera a Espanya en la mediació intrajudicial de procediments penals

juliol 19, 2017

L’objectiu de la unitat té un caràcter preventiu i el cost del servei proporcionat és totalment gratuït

La Unitat de Mediació Policial i Policia Assistencial de Torrent es tracta d’un servei d’ajuda a les persones per a resoldre ràpidament i de la millor manera les situacions de conflicte que puguen sorgir en la convivència diària. El servei que, té caràcter preventiu i és debades, tracta d’evitar que els processos judicials o administratius siguen llargs.

Esta unitat es va crear el 7 de juny de 2016 i està composta per un inspector, criminòleg, i, un oficial, psicòleg, de la Policia Local, amb la formació necessària acreditada per l’IVASPE i per altres institucions.

A la fi del mes de febrer, a este servei de mediació extrajudicial, s’hi sumà la mediació intrajudicial en procediments abreujats en la fase d’enjudiciament i execució penal, amb l’arribada de la magistrada jutgessa, Amparo Salom Lucas, al jutjat penal número 18 de València, que té la seu a Torrent.

Així, Torrent té la primera unitat policial mediadora a Espanya que instruïx acords reparadors en estos procediments per a buscar i trobar una opció alternativa als processos penals tradicionals. És el que es denomina justícia restaurativa, la qual permet a les parts implicades trobar una solució als problemes resultants de la infracció penal amb l’ajuda i col·laboració de l’agent policial.

En este tipus de mediació s’ha intervingut en 41 expedients extrajudicials amb un total del 25% d’acords mediadors i 18 expedients intrajudiciales amb un total de tres acords reparadors. Tot això en un any de desenvolupament en mediació extrajudicial i quatre mesos en mediació intrajudicial.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.