Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La música, protagonista d’un cap de setmana nadalenc a Torrent
La música, protagonista d’un cap de setmana nadalenc a Torrent
,

La música, protagonista d’un cap de setmana nadalenc a Torrent

desembre 24, 2018

La música, del tipus que siga, és un element inseparable de les celebracions nadalenques i per això no ha faltat en un cap de setmana carregat d’activitats a la ciutat de Torrent. El dissabte al matí, la parròquia de San José va acollir la celebració d’un concert de l’orquestra d’iniciació de la Unió Musical de Torrent a benefici de l’economat Mare de Déu del Popul. Es tracta de la tercera edició d’este concert per a col·laborar amb l’economat de Caritas interparroquial de Torrent, que presta servei a al voltant de 260 famílies, la qual cosa es traduïx en més de 1.200 persones. L’alcalde Jesús Ros, amb el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, i la musa de la música, Ana Castro, van participar i van col·laborar amb la iniciativa. A la vesprada, també en la mateixa parròquia, la banda de cornetes i tambors de la germandat del Sant Sopar, va celebrar la novena edició del seu concert a benefici de Caritas, al qual va assistir el president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Yago, al costat dels representants de la germandat i la Reina de l’Encontre, Cristina Peris.

La música, protagonista d’un cap de setmana nadalenc a Torrent

La màgia de la música per Nadal va continuar al llarg de tot el diumenge en diferents punts de la ciutat. Al matí, la Casa de la Cultura va acollir el concert de la família Baviera Fusté. Les interpretacions dels membres d’esta família de músics de Torrent, des dels joves aprenents, fins als majors ja consolidats, són ja una cita tradicional en el calendari musical nadalenc de Torrent. L’alcalde Jesús Ros, amb el regidor de Gestió de Recursos, Andrés Campos, van gaudir de la cita musical.

La música va eixir també al carrer de la mà dels alumnes de l’Escola Corda i Arc, amb l’escola infantil Veo Veo. Els músics, alguns de només 3 anys, van realitzar dos sessions, en la plaça de l’Església i en la Carpa de Nadal. En tots dos casos, van congregar al seu voltant a un gran nombre de persones, entre els quals van estar, les regidores d’Educació i Medi Ambient, Patricia Sáez i Inma Amat, respectivament.

L’Escola Coral de Torrent va presentar en l’Auditori el seu espectacle “Ha arribat el Nadal”, amb la col·laboració del cor del CEIP Mestalla i del cor d’adults de música negra de Black Bottom. Els intèrprets, dels més xicotets als més majors, van posar veu a un ampli repertori, que va ser des de les nadales tradicionals valencianes fins a cançons tradicionals africanes carregades de ritme.

El diumenge a la vesprada, també en l’Auditori, va tindre lloc el XXI Concert de Nadal a benefici de Càritas interparroquial de Torrent de la banda simfònica de la Unió Musical de Torrent. Com a novetat, en la primera part van participar també els alumnes del Conjunt Coral de l’escola de música, per a acompanyar la fantasia simfònica Los tres reyes magos, d’Hugo Chinesta. Es tracta d’un conte de Nadal que combina la música amb una narració. L’alcalde Jesús Ros, així com els regidors d’Atenció a les Persones, Francesc Carbonell; i el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, es van sumar a esta cita musical i benèfica que supera les dues dècades d’existència.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.