Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La Mostra de Teatre Amateur  “Juan Manuel Ferraro” celebra la  XIII Edició en l’Auditori de Torrent
La Mostra de Teatre Amateur  “Juan Manuel Ferraro” celebra la  XIII Edició en l’Auditori de Torrent
,

La Mostra de Teatre Amateur “Juan Manuel Ferraro” celebra la XIII Edició en l’Auditori de Torrent

novembre 3, 2021

‘Las picardías de Molière’, de Pànic Escènic, serà l’encarregada d’inaugurar el certamen.

El dilluns 1 de novembre comença en l’Auditori de Torrent la XIII Mostra de Teatre Amateur “Juan Manuel Ferraro”, organitzada per Coturno, grup de teatre amateur de Torrent. Una mostra que tots els anys recull treballs que realitzen les companyies de teatre amateur de la Comunitat Valenciana, i que enguany compta amb la participació de Pànic Escènic de València, Atrote Teatre d’Elx i Teatre Circ d’Alcoi, a més del citat grup amateur Coturno, encarregat com sempre de tancar la Mostra.

Las picardías de Molière, de Pànic Escènic, és la proposta triada per a inaugurar aquesta XIII edició de la Mostra, dilluns que ve 1 de novembre, a les 19.30 h. Es tracta d’una eixelebrada comèdia d’embolics en la qual es mesclen les trames de Las mujeres sabias y El misántropo, dos de les grans obres escrites pel pare de la Comédie Française. La nit parisenca i els vaivens amb què l’amor canvia els cors, són el tauler de joc per a una fina sàtira que trau a la llum vicis, defectes i passions de l’ésser humà, tan vigents hui dia, com les falses aparences, la vanitat, la gelosia o la pedanteria.

El dissabte 6 de novembre a les 19 h arribarà el torn de Atrote Teatre, amb una proposta que utilitza el rerefons del Quijote, però en un context modern. En El Quijote en els inferns un ancià malalt d’alzheimer creu ser el Quijote. El seu cuidador intentarà ajudar-lo a recordar la seua pròpia vida, seguint-li el joc. Segons es va desenvolupant l’amistat entre els dos, descobrirem que res és el que sembla en aqueix laberint d’identitats i falsos records. Una muntanya russa d’emocions, entre la comèdia més absurda i el dolor més humà i profund.

La Tortuga de Darwin, escrita pel reconegut dramaturg espanyol Juan Mayorga, delecta, diverteix i commou. És una obra enginyosa, apassionant i reflexiva, a més de sorprenent per la solidesa dels seus missatges. Portada a escena pel grup Teatre Circ, narra la trobada entre un professor d’Història i Harriet, la tortuga que Darwin va portar amb ell des de les illes Galápagos en 1836, en el qual cadascun exposarà la seua particular manera d’entendre i explicar la Història: el professor el fa a partir de les seues investigacions, mentre que Harriet ho fa a través de les seues pròpies vivències. La funció serà el diumenge 14 de novembre a les 19 h.

Com ja és habitual, la clausura de la Mostra serà a càrrec de Coturno Teatre, organitzadors d’aquesta. En aquesta ocasió, ho faran amb l’obra Entre mujeres, de Santiago Moncada. Després de 25 anys de separació, cinc dones, totes elles antigues alumnes d’un col·legi religiós, es retroben a casa d’una d’elles, la qual cosa els permetrà relatar la seua trajectòria vital i evocar la seua estada a l’escola, percebuda de manera diferent per cadascuna d’elles. Les protagonistes són: Helena, l’amfitriona, que està casada amb un alt executiu; Carlota, una escriptora entregada a la vida bohèmia; Lluïsa, prostituta de luxe; Hortènsia, que diu estar feliçment casada; i Amèlia, una advocada que travessa per dificultats en el seu matrimoni. Aquesta funció ha sigut programada per al diumenge 21 de novembre a les 19 h.

Les entrades estan a la venda en la web de l’Auditori, www.auditoritorrent.com, i estaran disponibles també en les taquilles de l’Auditori, a partir del dijous de 17 a 20 h, i el divendres d’11 a 13 h; també des de 2 hores abans del començament de cada espectacle.

 

La Mostra de Teatre Amateur  “Juan Manuel Ferraro” celebra la  XIII Edició en l’Auditori de Torrent

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.