Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

La gestió responsable del patrimoni, eix central en el seminari sobre inversions

gener 27, 2017
Un total de sis ponències sobre orientació, inversió i mecenatge han conformat el seminari dirigit als agraciats de la loteria de la localitat així com a estalviadors i emprenedors
L’Ajuntament de Torrent, amb la col·laboració de la Florida Universitària, ha oferit este matí en la Casa de la Cultura un seminari sobre “La inversió responsable amb el futur”, arran del premi obtingut amb el número 08.354 en la loteria de “El Xiquet” per nombroses famílies de la ciutat. L’objectiu d’estes xarrades informatives és “que els beneficiats puguen conèixer la informació necessària per a fer una gestió responsable del seu patrimoni, reflexionant sobre totes les possibilitats existents i intentant no caure en els errors de la il·lusió del moment”, com ha assenyalat el regidor de Gestió de Recursos, Andrés Campos.
S’han realitzat unes sessions informatives que han estat coordinades per Francesc de Paula Pons, amb una llarga trajectòria professional, d’una durada d’aproximadament 30 minuts cadascuna d’elles. L’alcalde Jesús Ros ha dirigit unes paraules als assistents i ponents a l’inici de l’acte, remarcant que “la població de Torrent ha sigut molt agraciada en este principi d’any, repartint-se entre moltes famílies treballadores un total de 90 milions d’euros. Esperem que mitjançant un ús i una gestió responsable del patrimoni els servisca a moltes famílies per a millorar la seua qualitat de vida i que aquesta injecció de capital beneficie al comerç local”. Les diferents ponències on s’ha exposat la informació són les següents:
Els diners i el seu valor, a càrrec de José-Vicent Mascarell, responsable RSC Baleària, que ha incidit en la idea que hem d’utilitzar els diners com a capital per a incrementar el ben comú, vivint amb un estil de vida que sobretot, els faça feliç.
La fortuna en la vida personal. Referents per a la seua gestió. El ponent Eduardo Alonso, economista i psicòleg, ha explicat patrons existents de comportament respecte als diners i les formes d’afrontar i prendre conscienciar. Ha destacat sobretot la “Intel·ligència emocional financera”, incidint que la felicitat no radica en el que tenim sinó en com gestionem allò que tenim.
Pautes per a una bona inversió. Mónica Blesa, economista, ha explicat als assistents les pautes per a aconseguir una rendibilitat econòmica i fiscal.
Les noves maneres d’invertir. Sota la idea de “Cal pensar abans d’actuar”, Joan Gandia i Carles Seguí, experts en coaching per emprenedors, han explicat els diferents criteris, modalitats i possibilitats existents de petites inversions i mecenatge en l’actualitat. Han remarcat la idea de no decidir sobre l’emoció del moment, sinó que siguen sobretot racionals.
La solidaritat i els seus avantatges fiscals a càrrec de M. Carmen Martí, responsable comunicació Fundació Novaterra.
Pepe Crespo, professor en Creativitat, Màrqueting i Estratègia, ha tancat el seminari amb la ponència “Mentalitat innovadora davant la vida patrimonial”, on ha explicat la importància de saber valorar les diferents possibilitats existents abans d’invertir. El primer consell oferit és que la millor alternativa abans d’invertir és liquidar els deutes. A partir d’este moment ja s’avaluen alternatives d’inversió en assegurances, béns seents, financeres o, fins a la creació d’un negoci propi, però sempre innovador i adaptat a les circumstàncies socials i econòmiques actuals.
Finalment, Enrique Luján, president de Florida Universitària, per a clausurar la jornada ha agraït al consistori torrentino la bona predisposició per a acollir este tipus d’iniciatives que formen als ciutadans i ciutadanes de cara a futures inversions i a millorar la seua qualitat de vida.
Per la seua banda, Andrés Campos, regidor d’Hisenda, ha rematat explicant que “la jornada ha servit tant per als afortunats pel premi del Xiquet com para estalviadors i emprenedors de la ciutat. Tenint en compte el coneixement dels ponents que han participat i les directrius que s’han donat, esperem que els agraciats per la loteria actuen amb major reflexió i seguretat en les decisions quant a l’ús dels diners i, per tant, ajuden a una millora del benestar personal i familiar contribuint a més al desenvolupament econòmic de la ciutat”.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.