Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La gastronomia
La gastronomia
, , ,

La gastronomia

octubre 16, 2018

Torrent té una gastronomia típica amb productes molt diversos.

El xocolate torrentí

Torrent ha sigut una de les localitats amb més indústria xocolatera des del 1892 fins al segle passat, amb diverses fàbriques com ara “Chocolates La Cebra”, que va arribar a tindre renom nacional. En l’actualitat, només es conserven quatre empreses xocolateres a Torrent: “Chocolates Algarra”, “Pascual Andreu”, “Rafael Andreu” i “Chocolates Marsilla”.


Les crestes

Les Crestes de la Plaça són un dolç típic torrentí. Es va elaborar per primera vegada en la Pastisseria i Confiteria Sant Josep (1927), situada en la Plaça Major i considerada una de les pastisseries més antigues del municipi. Regentada en els seus inicis per Julio Rubio, posteriorment va passar a dir-se Pastisseria Isidro Pérez (1960), regentada per ell mateix i la seua germana. Després la Pastisseria La Plaça (2011) va passar a ser regentada per Mª de la Mar García-Carpintero Salas, que a l’agost de 2018 va abandonar el seu local original per motius de conservació d’edifici. En l’actualitat, es venen en Pastisseria la Plaça-Tartamalia (situada en Carrer Frare Lluís Amigo, 37 –Baix) i aquesta mateixa les distribueix en diferents fleques, pastisseries i cafeteries del municipi. El seu origen es deu a un error i la recepta només la conserva Isidro Pérez i actualment la propietària de la pastisseria. Està elaborada amb massa de fines i cruixents capes de pasta fullada, i farcida de crema artesana, que fa que endolcisca eixos moments tant familiars com amb amics, i el seu cremositat per a endolcir un moment especial i amb decoració de ralladura de coco

El rossejat de Torrent

Com s’ha esmentat abans, aquest és el plat típic per excel·lència de Torrent. Els ingredients són: arròs, garreta de vedella, costella de vedella, costelles de porc, cua de porc, cansalada blanca, cansalada magra, botifarres de ceba, xoriço, carn de gallina, cigrons, pilota de carn i pilota dolça.

 Sopada de la reina

Els ingredients són: llet, ous, farina, canonets de canella, corfa de llima, bescuit i sucre.

Torrentí

Dolç format per bescuit, ous, llet, farina de dacsa, ametla i sucre.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.