Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

El rossejat de Torrent, patrimoni gastronòmic de la ciutat

juny 27, 2018

El consistori torrentí registra el nom de “rossejat de Torrent” després de quedar lliure la patent, perquè puga ser utilitzat per tots

Este matí, en l’habitual trobada de l’alcalde, Jesús Ros, amb els mitjans de comunicació, la regidora de Turisme i Cultura, Susi Ferrer, ha fet pública la recuperació de la denominació originària del plat més típic de la gastronomia torrentina, el rossejat. “Tornem a la societat torrentina l’ús d’una denominació que forma part del nostre patrimoni cultural i gastronòmic” afirma Susi Ferrer.

L’any 2010, un empresari registrà la marca, fet que obligava la resta d’establiments, associacions i institucions a utilitzar una altra denominació alternativa, com ara “cassola de Sant Blai”. Ara, després de huit anys, amb la patent lliure, l’Ajuntament de Torrent ha registrat el nom “rossejat de Torrent” i manté també les altres denominacions registrades: “cassola d’arròs de Sant Blai”, “cassola d’arròs de Sant Blas”, “cassola de Sant Blai”, “arròs de Sant Blai” i “arroz de San Blas”, de manera que es deixa llibertat d’ús a associacions i hostalers.

L’alcalde, Jesús Ros, ha valorat la importància i l’obligació “que les institucions es preocupen per allò que forma part de la identitat i l’ADN del poble”

En este vídeo pots conéixer pas a pas l’elaboració del plat més típic de la capital de l’Horta Sud: https://www.youtube.com/watch?v=pm4jIdM8lSw

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.