Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

El reciclatge i el comerç de proximitat protagonistes del cap de setmana mediambiental a Torrent
El reciclatge i el comerç de proximitat protagonistes del cap de setmana mediambiental a Torrent
,

El reciclatge i el comerç de proximitat protagonistes del cap de setmana mediambiental a Torrent

novembre 25, 2019

Durant el Mes del Medi Ambient es posa en valor la riquesa del nostre entorn i la necessitat de prendre consciència de les desafiaments ambientals del futur

El Medi Ambient continua protagonitzant els caps de setmana torrentins amb l’organització de diverses activitats que acosten als ciutadans la biodiversitat del seu entorn, el comerç de proximitat i els paratges naturals.

Com cada any, l’AV El Vedat va organitzar dissabte al matí la seua Fira Agrícola Solidària els beneficis de la qual han anat destinats enguany a l’associació Solidaritat Torrent. Es tracta d’un mercat de proximitat amb hortalisses i fruites autòctones que pretén posar en valor la importància del producte local i de temporada a l’hora de reduir la petjada ecològica.

El reciclatge i el comerç de proximitat protagonistes del cap de setmana mediambiental a Torrent

D’altra banda, en el Centre Ambiental El Vedat es va inaugurar la IV Exposició de joguets reciclats a càrrec dels alumnes de 5é de primària dels col·legis de Torrent, una iniciativa emmarcada en el programa Torrent, més neta i saludable. En la mostra, que es pot visitar fins a l’1 de desembre, es pot comprovar l’enginy dels més xicotets a l’hora de donar una segona vida als objectes reciclats tals com taps, botelles, llandes o cartons. Els visitants podran votar el seu joguet favorit i el guanyador o guanyadora tindrà com a premi una estada al costat de la seua classe en el Centre Ambiental per a aproximar-se als secrets del nostre entorn.

El cap de setmana ambiental es va completar amb una excursió de sis quilòmetres per la senda del Reg Mil•lenari del barranc de l’Horteta. Es tracta d’una ruta clàssica pels paratges naturals torrentins en els quals, en col·laboració amb el Centre Excursionista de Torrent, es van poder gaudir dels elements patrimonials, ambientals i etnològics de gran valor de la zona.

Totes aquestes activitats s’emmarquen dins del Mes del Medi Ambient de Torrent que aquesta setmana afrontarà les seues últimes jornades amb magnificència. El dijous 28 de novembre a les 19 hores tindrà lloc una xarrada sobre el consum eficient d’energia impartida per l’empresa AZIGRINE a Casa de la Dona, seguida el divendres d’una plantació simbòlica al Parc l’Oliveral per part dels alumnes ERASMUS que es troben de visita a la ciutat. A més, el 29 de novembre també tindrà lloc una fira ambiental en la plaça Major en la qual els més xicotets i xicotetes podran gaudir de tallers i jocs a l’aire lliure per a conéixer les problemàtiques ambientals a les quals s’enfronta la societat.

Per a concloure, el cap de setmana començarà dissabte a les 10.30 hores amb la inauguració del Parc l’Oliveral en el Vedat amb tallers i contacontes sobre la importància de cuidar els boscos. Per part seua, el diumenge coneixerem als guanyadors dels premis de la IV Exposició de Joguets Reciclats de Torrent i com a colofó tindrà lloc la ginkana de la biodiversitat en les quals les famílies inscrites (en www.torrent.es o telefonant al 96 111 11 11) hauran de superar diverses proves per a conéixer en profunditat els nostres ecosistemes i la biodiversitat que ens envolta.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.