Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

El Pregó, punt de partida de les festes de Moros i Cristians de Torrent

juliol 24, 2017

El capità moro, Vicent Simó, i el capità cristià, Vicent Burguera, convidaran els veïns a participar en les festes

 

Hui els torrentins i torrentines podran gaudir del Pregó, acte que encetarà les festes de Moros i Cristians 2017. La ciutat de Torrent s’engalanarà per a assistir a un acte que marca el punt de partida de una de les seues festes més representatives, on els moros i cristians tornaran a la lluitar pel domini del municipi de l’Horta.

El Pregó tindrà lloc en la parròquia de l’Assumpció, on es celebrarà una ofrena als Sants de la Pedra. Tot seguit els Moros i Cristians desfilaran des de la plaça del Raval fins a l’Asil Santa Elena, on els més majors podran afegir-se a la festa i gaudir-ne.

El capità moro, Vicent Simó, i el capità cristià, Vicent Burguera, amb l’alferes mora, Patricia López, i l’alferes cristiana, Concha Gallardo, seran els protagonistes d’este primer acte de festes i s’encarregaran de convidar tots els veïns a participar en les festes.

Les festes continuaran amb el primer parlament i la trabucada. El dimarts dia 25 és la data elegida per a celebrar la primera de les batalles que lliuraran els dos bàndols, mentre que el dijous dia 27 tindrà lloc el segon parlament i trabucada. Les dos trabucades i la Gran Entrada, podran seguir-se en directe a través de pàgina web de l’Ajuntament (www.torrent.es).

A més del Pregó, la ciutat acollirà altres actes per a tots els públics.

Així, en la programació infantil, la vesprada del dilluns 24, els xiquets i xiquetes gaudiran d’una animació especial per a ells amb diferents castells unflables que estaran situats a la plaça del Dominical. L’horari serà de 18 a 21 hores.

La vesprada continuarà al carrer dels Sants Patrons on la pilota valenciana serà la protagonista. A les 19.30 hores començarà el torn de les partides infantils i després serà el torn de la Partida d’Exhibició de Moros i Cristians. El bàndol moro i el bàndol cristià s’enfrontaran en este joc tradicional valencià. Per segon any consecutiu, els xiquets i les xiquetes podran aprendre i gaudir de l’esport tradicional de la nostra terra i així acostar els més joves a la pilota valenciana.

A les 21.30 hores començarà el Talent Show TV Invictus Xou a la plaça de la Llibertat. En el programa presentat per Quique Peña i promogut per Canal 7 Televalencia, els veïns i veïnes de Torrent demostraran els seus dots artístics per al cant i el ball.

I el dia finalitzarà amb música de la mà del concert extraordinari de la Unió Musical de Torrent a la plaça de l’Església per a oferir als torrentins i torrentines una vetllada de música en bon ambient.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.