Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

ASIDIT presenta un tutorial per a explicar el funcionament i maneig de ‘Torrent Accessible’

juliol 24, 2020

L’aplicació, dissenyada per la mateixa associació, arreplega el grau d’accessibilitat de vora 2.000 establiments de la ciutat

ASIDIT (Associació per la Integració de Persones amb Discapacitat Física de Torrent), té com a principal objectiu, a més de lluitar pels drets d’aquestes persones, aconseguir que Torrent siga una ciutat per a tots i totes eliminant tot tipus de barreres arquitectòniques, urbanístiques i de mobilitat. Per això, han desenvolupat l’app Torrent Accessible, una guia que arreplega el grau d’accessibilitat dels establiments del municipi.
En aquest sentit, s’han revisat vora 2.000 establiments, amb un treball de camp fet durant tres anys per personal especialitzat en accessibilitat, supressió de barreres arquitectòniques i urbanístiques i mobilitat, treball que acabà el 31 de desembre de 2019. Després de l’estudi dels locals s’ha conclòs que el 58%, es poden considerar accessibles, mentre que el 41%, no compleixen els requisits mínims per a declarar-los accessibles.

L’aplicació, projecte per al qual han tingut el suport de CaixaBank i la Fundació la Caixa, mostra tres categories: adaptat, practicable i no accessible. La primera, adaptat, és quan es compleixen les condicions mínimes d’accessibilitat, com ara una rampa, espai interior, serveis o portes automàtiques. Practicable és aquell establiment en el qual podem trobar alguns obstacles com, entre altres, escaló en l’accés al local (no superior a 3 cm), rampes que no s’ajusten a la normativa però són salvables, espais no adequats a l’interior i els serveis, que tot i ser amples, poden no tindre ancoratges o tindre portes d’accés pesades. I finalment, els no accessibles, que són aquells que no compleixen les mínimes condicions d’accessibilitat.

L’objectiu de l’accessibilitat universal afecta la totalitat de la població, no solament les persones amb mobilitat reduïda, també facilita el pas dels carrets dels nadons, de persones amb caminadors, carros de la compra, persones que necessiten de suports per a desplaçar-se, etc; per tant, els beneficiaris són totes les persones.

Així mateix, aquesta guia, a més de ser una eina útil per a les persones amb discapacitat, dóna valor al teixit econòmic i social de la ciutat de Torrent. Igualment, l’aplicació informa sobre la situació de les zones d’aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda de tot Torrent, nombre de places per via i les seues característiques, plaça correcta (C) o les que no compleixen amb les mesures que marca la normativa i no tenen zona de transferència (NZT).

L’app pot descarregar-se per a Android en el següent enllaç: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.asidit. A més, des d’ASIDIT han publicat en la seua pàgina de Facebook dos videotutorials, una versió en castellà i una altra en valencià, per a explicar-ne de manera detallada el funcionament i maneig: https://www.facebook.com/asidit-1285331574824295. Pròximament, l’aplicació també estarà disponible en IOS.

Per a sol·licitar informació o assessorament, tant per a comerços com per a particulars, poden dirigir-se al correu de l’associació, associacioasidit@gmail.com.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.