Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Vora 400 persones participen en la primera Aurora
Vora 400 persones participen en la primera Aurora
,

Vora 400 persones participen en la primera Aurora

desembre 10, 2018

L’encesa de l’enllumenat nadalenc de la plaça del Bisbe Benlloch i l’avinguda al Vedat té lloc per primera vegada amb un espectacle de música i llums que es repetirà tots els dies

Vora 400 persones participaren dissabte en la primera Aurora d’enguany, una tradició que reunix any rere any milers de participants. La tradicional Aurora de Torrent estrenà el cap de setmana passat els actes que tindran lloc a la capital de l’Horta Sud al llarg del mes de desembre i a principis de gener, amb motiu de les festes nadalenques.

Dissabte de matinada, a les 6.00 en punt, els participants en l’Aurora es reuniren a la porta de la parròquia de Nostra Senyora de Montsió per a començar el recorregut pels carrers de Torrent. La comitiva recorre la ciutat cantant cobles tradicionals i és costum fer parades en cases particulars o seus socials d’agrupacions i associacions que oferixen un xicotet desdejuni.

Vora 400 persones participen en la primera Aurora

El primer dia és l’Ajuntament qui obri les portes. Així, dissabte, l’alcalde, Jesús Ros, acompanyat de bona part de la corporació municipal, rebé els assistents a la porta de la casa consistorial. L’Aurora a Torrent comença cada 8 de desembre, festivitat de la Immaculada Concepció, i acaba el 6 de gener, dia de Reis. A més d’eixos dos dies, l’Aurora se celebra cada diumenge entre les dos dates, i també el 26 de desembre.

Processó de la Puríssima i encesa de llums

D’altra banda, també el dia 8, tingueren lloc els actes per a celebrar la festivitat de la Immaculada. Al matí, les clavariesses, acompanyades de familiars i amics, participaren en la missa major en la parròquia de l’Assumpció, i a la vesprada tingué lloc la tradicional processó. En acabar s’obrí el naixement que estarà exposat durant les festes en la Casa de la Cultura. La jornada festiva acabà amb l’encesa de llums de la plaça del Bisbe Benlloch. Amb un espectacle de música i llums, s’il·luminaren la façana de l’Ajuntament i el ficus de la plaça, així com el ficus de l’encreuament amb el carrer de Genaro Palau, decorats pels alumnes de Pulgarcito, Miguel Hernández i Madre Sacramento. L’espectacle musical i de color es repetirà tots els dies de 18.30 a 21.30 hores cada 30 minuts.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.