Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent mira al futur gràcies al FEDER i l’EDUSI
Torrent mira al futur gràcies al FEDER i l’EDUSI

Torrent mira al futur gràcies al FEDER i l’EDUSI

desembre 5, 2023
La Casa de la Dona ha acollit aquest matí la clausura dels cursos de formació impulsats a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)
L’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada de Torrent 2015-2025 (EDUSI) és l’eix estratègic que ha vertebrat el desenvolupament dels projectes finançats amb fons europeus

L’Ajuntament de Torrent i l’empresa municipal IDEA’T han posat el fermall d’or aquest matí, en una trobada celebrada a casa de la Dona, als programes de formació impulsats a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). L’acte ha reunit els participants dels diferents cursos, a més dels formadors a càrrec d’aquests, per a acomiadar aquests mesos plens d’activitat i rebre els respectius diplomes acreditatius. L’alcaldessa Amparo Folgado, la delegada de Comerç, Sandra Fas, i altres representants de la Corporació Municipal, també han sigut presents.

“Hui som ací per a posar punt i final a una col·laboració molt fructífera per a Torrent i la nostra ciutadania. El FEDER ha sigut un motor que ens ha permès transformar la realitat del municipi i impulsar un canvi notable, real, que s’ha traduït en una millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”, ha assegurat Folgado, qui també ha volgut agrair a la Unió Europea, i les institucions que la integren, el seu gran suport i plena disposició per a “treballar en polítiques de cooperació al servei dels ciutadans i el seu benestar”.

Aquests projectes en matèria d’ús i qualitat de les TIC s’executen en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrada de Torrent 2015-2025 (EDUSI), que és l’eix estratègic que vertebra el desenvolupament dels plans europeus de l’Ajuntament, incloent, també, aquells relacionats amb el foment de la mobilitat sostenible, reducció d’emissions, eficiència de recursos, inclusió social i lluita contra la pobresa o protecció del Medi Ambient.

Sobre aquest tema, Fas ha comentat que espera que en un futur “s’òbriguen altres vies de col·laboració amb les quals continuar construint i cohesionant Europa” i ha donat l’enhorabona a tots els participants per “l’esforç, la dedicació i les ganes de continuar aprenent que han demostrat”.

‘En direcció a l’èxit’
Una de les iniciatives posades en marxa per l’Ajuntament de Torrent i l’empresa municipal IDEA’T, gràcies al FEDER i l’EDUSI, va ser el programa d’inserció laboral “En direcció a l’èxit”. Aquesta formació gratuïta, dirigida a persones entre 18 i 65 anys, va comptar amb quinze participants en cadascun dels sis itineraris proposats, oferint-los la possibilitat d’accedir al mercat laboral amb un certificat professional en: operacions bàsiques de cuina, arranjaments de peces i articles tèxtils, muntatge d’instal·lacions electrotècniques, serveis auxiliars d’estètica o serveis de control de plagues o atenció soci-sanitària en institucions.

Amb aquest objectiu, durant un mínim de 350h -en funció del bloc triat- van disposar d’una teoria ajustada a les necessitats del mercat laboral, un taller d’habilitats per a la cerca d’ocupació, pràctiques en consolidades empreses de cada sector i tutories individuals per a fomentar un desenvolupament més personalitzat.

I Fòrum del Comerç de Torrent
Com a avantsala del Dia del Comerç Local de Torrent, el passat 23 d’octubre es va celebrar a la Casa de la Dona el ‘I Fòrum de Comerços de Torrent’. En aquest gran espai de diàleg, els dirigents dels negocis de la ciutat van tenir l’oportunitat d’intercanviar opinions i experiències amb experts del sector i representants de l’Administració, sempre cercant una retroalimentació positiva per a totes dues parts.


L’expert en Tiendologia, Manuel Amat, va tancar la jornada amb la conferència ‘7 claus que diferencien als comerços amb èxit’, en la qual va posar tot el seu coneixement a la disposició dels participants, brindant-los les claus per a desenvolupar un model de negoci sostenible i amb possibilitats de creixement.

Torrent Digital Day
Recentment, també ha finalitzat el programa ‘Impuls de la ciutadania digital de Torrent’, una altra de les apostes finançades pel FEDER i integrada en l’EDUSI, a través del qual l’Ajuntament va organitzar dissabte passat el ‘Torrent Digital Day’. Aquesta jornada va tenir com a objectiu donar a conèixer a la ciutadania les eines i recursos tecnològics dels quals disposa en clau municipal, ja siga en les seues relacions electròniques amb l’Ajuntament com aquells generats dins de l’EDUSI.

Durant tot el matí es van habilitar diferents carpes temàtiques a l’Avinguda al Vedat – enfront de l’Edifici Metre-, on, a més de posar a l’abast del públic tota la informació sobre aquestes eines, es van oferir nombroses activitats infantils, els més curiosos van poder accedir a una demostració d’unes ulleres de realitat virtual i es va impartir un taller de formació en l’ús de les noves tecnologies per a majors, en el qual se’ls va ajudar a manejar les diverses funcionalitats del seu telèfon mòbil.

‘Cap a una comunicació inclusiva’
El centre Verge de l’Olivar va acollir el dimarts 28 de novembre la formació ‘Cap a una comunicació inclusiva’, impartida per l’expert en tecnologia i educació digital, Sebastián Fagonde, per a ajudar les persones majors del municipi a desenvolupar, o adquirir, les habilitats precises per a relacionar-se amb les noves tecnologies de manera fàcil i senzilla, tant en el personal com a nivell administratiu. Igual que el ‘Torrent Digital Day’, aquesta proposta es va emmarcar en el programa municipal ‘Impuls de la ciutadania digital de Torrent’, impulsat pel consistori per a empoderar als veïns de la localitat en les seues relacions electròniques.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.