Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Folgado i el conseller Aguirre estudien les millors opcions per als agricultors de Torrent
Folgado i el conseller Aguirre estudien les millors opcions per als agricultors de Torrent

Folgado i el conseller Aguirre estudien les millors opcions per als agricultors de Torrent

novembre 3, 2023
En la reunió celebrada dimarts passat també van participar el 2n tinent d’alcalde, Guillermo Alonso del Real, i el delegat de Medi Ambient, José Gozalvo
Alguns dels assumptes que es van tractar van ser la implantació del nou quadern digital d’explotació agrícola, la connexió de la xarxa de reg amb l’aigua de la depuradora o la recuperació dels camins rurals, entre altres

L’alcaldessa Amparo Folgado es va donar cita dimarts passat amb el conseller d’Agricultura, José Luís Aguirre, per a abordar alguns temes d’interès en l’àmbit rural, com la implantació del quadern de camp digital, l’ús d’aigua de la depuradora per al reg agrícola, la millora dels camins del terme o la posada a la disposició del Consell Agrari per a tasques de formació. En la reunió, en la qual també van participar el 2n tinent d’alcalde, Guillermo Alonso del Real, i el delegat de Medi Ambient, José Gozalvo, es van tractar altres assumptes com el desenvolupament rural, el paper de la dona o la promoció de la indústria xocolatera torrentina, tal com es va informar el mateix dimarts després de la finalització de la trobada.

Un dels principals temes sobre la taula va ser el de l’entrada en vigor del nou quadern digital d’explotació agrícola. Aquest registre serà obligatori per a aquells agricultors amb més de 5 hectàrees i, en aquest, hauran de quedar reflectits tots els tractaments realitzats, així com els productes emprats i qüestions d’una altra índole. No obstant això, això presenta un problema ineludible hui dia, pel fet que la gran majoria d’agricultors supera els 60 anys.

“La bretxa digital en aquestes edats és un problema generalitzat en la nostra societat i, si la persona en qüestió no té les habilitats necessàries per a fer ús del quadern, haurà d’encomanar la gestió a una altra persona, la qual cosa li suposarà un sobrecost”, explica Folgado, qui també remarca que “estem treballant en estret contacte amb el Consell per a cercar solucions a aquesta problemàtica i oferir una alternativa als nostres ciutadans. El conseller Aguirre ens ha transmès que està al corrent de la situació i té en compte les nostres consideracions, per la qual cosa elevarà aquest problema al Ministeri”.

Igualment, des del consistori torrentí es va traslladar la necessitat d’utilitzar aigua de la depuradora per al reg agrícola, en vistes de la situació actual. No obstant això, primerament, s’han de construir les estructures necessàries per a connectar la xarxa de reg amb la depuradora, projecte que es continuarà perfilant en els pròxims mesos. Respecte a la recuperació dels camins rurals del terme, en la reunió es van estudiar les diferents opcions per a finançar la renovació de les vies i la millora de la comunicació amb camps i disseminats, com el Camí de la mala pujà, donat el mal estat en el qual es troben des de fa anys. Finalment, l’Ajuntament de Torrent va posar a la disposició de la Conselleria les instal·lacions del Consell Agrari per a realitzar xarrades i cursos formatius per a agricultors de tota la comarca.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.