Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent augmentarà en 2.000 habitants amb la urbanització de Parc Central III
Torrent augmentarà en 2.000 habitants amb la urbanització de Parc Central III

Torrent augmentarà en 2.000 habitants amb la urbanització de Parc Central III

octubre 30, 2023
Vora 700 habitatges, un 30% de VPO i un gran jardí de 7.500 m² en un nou barri que vertebrarà i unirà l’actual Parc Central amb la Marxadella i Pare Méndez

L’Ajuntament de Torrent ha iniciat l’exposició pública de 45 dies del Programa d’actuació integrada del sector III de Parc Central. Un període dirigit als propietaris de les parcel·les que es veuran afectades per la urbanització d’aquesta zona de Torrent, que podran realitzar al·legacions i seran estudiades pels tècnics.

La futura urbanització de Parc Central ocuparà una superfície de 96.609,3 m² i en el qual hi haurà grans zones enjardinades i 642 habitatges, sent el 30% de protecció oficial i habitatges per a joves. La majoria d’edificacions seran d’entre quatre i sis altures, havent previst una torre de quinze altures, una de dotze i una de deu. Es calcula que, en un futur, podran viure 1.900 veïns i veïnes en la zona.

Parc Central III comptarà amb parcel·les per a usos administratius i assistencials, amb una gran parcel·la al costat del CEIP Sant Pasqual que es destinarà a usos educatius, de 10.526 m². Entre les zones destinades a jardins i parcs, destaca una gran parcel·la de 7.500m2 entre els carrers Alzira i el carrer Albaida, que serà destinada a zones d’esplai, arbratge, jocs infantils i pistes esportives.

L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha afirmat que “la urbanització de Parc Central III permetrà en el futur la vertebració dels barris La Marxadella i Parc Central, disposant de més habitatge públic per a joves, nous espais verds i millors serveis públics a Torrent”.

Per part seua, el regidor d’urbanisme, José Francisco Gozalvo ha volgut destacar que “Parc Central III permetrà descongestionar els carrers Pare Méndez i l’Avinguda Joan Carles I, ampliant les possibilitats d’accés i els trajectes per dins de la ciutat”.

Un dels temes que més preocupen l’actual equip de govern és el problema actual d’inundacions als carrers Foyeta, Barcelona ’92, Pare Méndez i Joan Carles I. Per això, el regidor José Gozalvo ha assenyalat que “estem treballant des de l’Ajuntament en una solució pròxima al problema d’inundacions, sense esperar que es realitze la urbanització de Parc Central III”.

L’Ajuntament de Torrent continua planificant el futur de la ciutat i en un projecte actualitzat, del qual va ser sotmès a informació pública després de quedar aprovat en un ple de gener de 2008, però que, a causa de la crisi econòmica de llavors, va quedar paralitzat.

*Parc Central III estarà molt pròxim al Centre de Dia per a persones majors i amb diversitat funcional que construirà l’Ajuntament de Torrent amb una subvenció de la Diputació de València, així com a la futur Palau de Justícia, la construcció de la qual porta anys de retard.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.