Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

L’Ajuntament de Torrent millora el servei de neteja i la gestió de residus del municipi
L’Ajuntament de Torrent millora el servei de neteja i la gestió de residus del municipi

L’Ajuntament de Torrent millora el servei de neteja i la gestió de residus del municipi

juliol 19, 2023

Aquest augment del 20% del pressupost es començarà a implementar a partir de setembre, amb millores com la renovació de contenidors, la modernització de la maquinària, l’optimització de l’eficiència del servei o la implementació d’estratègies d’educació ambiental, entre altres

L’Ajuntament de Torrent ha signat aquest matí amb l’empresa FCC el nou contracte del servei de neteja i gestió de residus del municipi fins a 2037, pel qual invertirà un muntant total de 121’4 milions d’euros en els següents 14 anys, la qual cosa suposa una despesa anual de 7’9 milions d’euros i un increment de 1’5 milions a l’any respecte a l’anterior acord.

Aquest augment del 20% en el pressupost del servei comportarà una notable optimització de la gestió de residus en el terme municipal a partir de setembre, quan es comencen a introduir progressivament, amb un període d’adaptació de 6 mesos, millores com la renovació dels contenidors del municipi, la modernització de la maquinària i els vehicles, l’adaptació de la neteja a les característiques de les vies i voreres o la implementació d’estratègies d’educació ambiental, entre altres.

“Ens vam comprometre amb la ciutadania a millorar la neteja dels nostres barris, i així ho farem. No podem permetre que Torrent continue projectant una imatge d’abandó com la dels últims anys, tant per estètica com per la salut dels nostres veïns i veïnes, que ens transmetien pràcticament diàriament el seu malestar sobre l’estat de brutícia i deixadesa dels carrers de la ciutat. Mereixem una Torrent millor”, conclou l’alcaldessa Amparo Folgado, qui també incideix en “les pèssimes condicions en les quals es trobaven els contenidors del municipi, amb palanques trencades i altres danys evidents que dificultaven el seu ús, a més de presentar una notable antiguitat”.

En aquesta línia, a més de la renovació dels contenidors del municipi, que inclou també els depòsits enterrats situats en Parc Central, es procedirà a: la creació de 12 àrees en el terme amb calaixos especials per a abocaments d’enderrocs voluminosos i poda, que comptaran amb càmeres de vigilància per a una major seguretat; l’habilitació d’un sistema de tractament adaptat a zones amb grans productors de residus, com a col·legis o residències; i a la instal·lació de sistemes d’extinció d’incendis en els contenidors situats en àrees boscoses.

Respecte a la millora de la maquinària i la flota de vehicles, una de les principals vies a seguir en el nou contracte és la mecanització del servei, mantenint, això sí, els 100 treballadors que operen en l’actualitat. D’aquesta manera, a partir de setembre s’introduiran gradualment els camions elèctrics, es maximitzarà que els camions siguen de càrrega lateral i s’augmentarà el número de hidrolimpiadores d’una a dues, passant també de no tenir cap camió d’aigualeig en actiu a tenir dos a ple rendiment.

En relació als canvis en el servei, s’adaptarà la neteja a les característiques de la via o vorera, amb aigualejos en els principals carrers del nucli urbà i les àrees més transitades del terme fent un ús de l’aigua sostenible, un escombratge mecànic de voreres i vorades, un escombratge a mà 6 vegades per setmana als carrers principals i un escombratge motoritzat per les zones de Parc Central, Xenillet i Vedat, al que se sumarà la recollida d’estris voluminosos tres vegades per setmana en el nucli urbà, dues vegades per setmana en el Vedat i una vegada per setmana en els disseminats. Cal destacar que durant el període estival en els disseminats s’ha reforçat aquest servei fins a tres vegades per setmana. Així mateix, en horari de vesprades es farà un repàs de l’escombratge en el nucli urbà i l’eixample, mentre que els diumenges hi haurà 7 operaris en aquestes mateixes zones.

Finalment, en referència a la implementació d’estratègies d’educació ambiental, el consistori torrentí habilitarà una oficina d’atenció itinerant on la ciutadania podrà trobar tot tipus d’informació sobre la separació de residus, gràcies a la presència d’educadors ambientals que no sols explicaran als veïns i veïnes quant requerisquen, sinó que també podran rebre queixes i suggeriments.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.