Icono Icono Versión Accesible es Otros idiomas
Infotorrent

Noticias

BIM

,

Torrent fomentarà la participació de les persones majors i les associacions en matèria de serveis socials

mayo 12, 2017

El Consell Municipal de Persones Majors i el Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials crearan accions i assessorament socials

L’ Ajuntament de Torrent que treballa per a millorar les condicions de vida, la qualitat educativa i la cohesió social dels ciutadans i ciutadanes, va aprovar en l’últim Ple ordinari i per unanimitat el Reglament del Consell Municipal de Persones Majors i el Reglament del Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials. Dos projectes, actius en matèria de serveis socials, que iniciaran actuacions i fomentaran activitats d’esta índole, realitzades pel teixit social de la ciutat i per les persones majors, que es consideren d’interès públic.

L’objectiu dels dos consells és canalitzar la participació de la ciutadania, de les persones majors i de les associacions més representatives en esta matèria per a optimitzar els recursos, programes i prestacions en relació amb els serveis socials. Es tracta de dos òrgans amb funcions consultives i d’assessorament que, com ha assenyalat el regidor de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Francesc Carbonell: “implantarà mecanismes orgànics de participació per als interlocutors socials més representatius i crearà accions de millora”.

El Consell Municipal de Persones Majors té com a funció principal informar i, fins i tot, proposar iniciatives municipals relatives al sector de la gent major. Quant al Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials, es constituïx com un instrument fonamental de diàleg i foment del sistema públic i social que compta sempre amb la participació ciutadana.

Carbonell ha destacat la importància que té per a la ciutat crear dos consells com estos, ja que “som conscients de la importància de la participació pública dins del benestar social, i volem crear vies de trobada i coordinació en les diferents activitats de defensa en este àmbit que es fan a Torrent.”

Els òrgans del consell formularan propostes destinades a millorar els serveis, promoure i fer costat a l’associacionisme de caràcter social. Amb una naturalesa mixta, estaran composts per un president, càrrec que correspon a l’alcalde, Jesús Ros; un vicepresident, el Ple del consell i les comissions sectorials de treball. “Treballaran en la col·laboració i proposta de les diferents iniciatives socials que es pretenen desenvolupar i que siguen d’interés municipal”, apunta el regidor d’Atenció a les Persones.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.