Icono Icono Versión Accesible es Otros idiomas
Infotorrent

Noticias

BIM

,

Torrent signa un conveni amb la Generalitat per al foment de la rehabilitació edificatòria

junio 8, 2017

Torrent s’unix als més de 100 ajuntaments de tota la Comunitat que treballen de forma conjunta amb la Generalitat per a impulsar accions de rehabilitació edificatòria i regeneració urbana

L’Ajuntament de Torrent ha signat un conveni de col·laboració amb la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per al foment de la rehabilitació edificatòria, regeneració i renovació urbana.

Este conveni s’emmarca dins de les activitats vinculades a la Taula de Rehabilitació de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’impulsar instruments que fomenten la comunicació i informació entre les parts per a promoure activitats de rehabilitació edificatòria i regeneració urbana del parc d’habitatges existent.

Gràcies a este acord, l’Ajuntament de Torrent estarà present en la Taula de Rehabilitació de la Comunitat Valenciana i formarà part de la xarxa d’Oficines d’Informació de Rehabilitació (OIR). Així mateix, col·laborarà en el procés participatiu de l’Estratègia Valenciana per a la Renovació Urbana i aportarà informació a l’Observatori de l’Hàbitat i Segregació Urbana.

Per la seua banda, la Conselleria d’Habitatge proporcionarà material i suport per a complir el compromís de les OIR i propiciarà l’accés a promocions de formació específica per a tècnics en matèria de rehabilitació urbana i edificatòria.
La Generalitat mostra el seu compromís i aposta per polítiques que milloren les condicions i la qualitat dels habitatges i afavorisquen la seua conservació, sostenibilitat, accessibilitat i habitabilitat, a més de fomentar l’activitat econòmica del sector de la construcció. Per este motiu ha iniciat el Pla Renhata, destinat a la reforma interior d’habitatges per tal de millorar-ne l’accessibilitat i l’eficiència energètica i sobre el qual “més d’una trentena de veïns i veïnes de Torrent interessats han pogut rebre informació des de l’empresa pública Nous Espais Torrent i assessorament tècnic per a la sol·licitud de les ajudes”, afirma Inma Amat, regidora de Desenvolupament Sostenible.

A més, a fi de promoure la rehabilitació d’habitatges que es troben buits i adequar-los perquè es puguen reintroduir en el mercat de lloguer i impedir la degradació dels barris, des de l’empresa pública Nous Espais es du a terme també el programa Rehabilita i Lloga, a fi de poder a oferir eixos habitatges en règim de lloguer, amb qualitat i a preus assequibles.

L’Ajuntament de Torrent, amb la signatura d’este conveni, passarà a formar part de la xarxa d’Oficines d’Informació i Rehabilitació (OIR) on s’establix un punt d’informació per a oferir als ciutadans interessats, així com als professionals i empreses del sector, tota la informació relativa sobre la importància de la rehabilitació i assessorament tècnic i dels programes en matèria de rehabilitació que es duen a terme, així com de les ajudes per a tal fi.
Des de les OIR s’informarà de la recent publicació de la convocatòria de les ajudes per a la rehabilitació edificatòria de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que enguany té un pressupost total de 19,4 milions d’euros dins del Pla Estatal d’Habitatge.
A través d’estos convenis, ja són més de 100 els ajuntaments de tota la Comunitat que treballen de forma conjunta amb la Generalitat per a impulsar accions de foment de la rehabilitació i la regeneració urbana i per a dinamitzar la rehabilitació edificatòria, la regeneració i la renovació urbana en els municipis.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.