Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Sorolla renaix en el Espai Sant Gregori de Torrent: tradició i modernitat unides en una exposició única
Sorolla renaix en el Espai Sant Gregori de Torrent: tradició i modernitat unides en una exposició única

Sorolla renaix en el Espai Sant Gregori de Torrent: tradició i modernitat unides en una exposició única

abril 25, 2024

 “Sorolla renaix: un viatge entre moda i pintura”, estarà disponible del 10 al 25 de maig de 2024

La mostra conjumina la força creativa de deu vestits inspirats en l’obra de Joaquín Sorolla

L’Ajuntament de Torrent inaugura el pròxim 10 de maig l’exposició “Sorolla renaix: un viatge entre moda i pintura”. Una iniciativa impulsada des de la Regidoria de Participació Ciutadana, que dirigix Ana Penella, que podrà visitar-se en el renovat Espai Sant Gregori, situat al carrer Pintor Renau, fins al 25 de maig de 2024 en horari de mercat.

Esta mostra, comissariada per la dissenyadora Alba García (Cache Croche), conjumina la força creativa de deu vestits inspirats en l’obra de Joaquín Sorolla. Deu peces úniques que han sigut confeccionades amb el mestratge artesanal dels alumnes de l’Escola de Moda Cànem, les Escoles d’Artesans, la UPV, Sant Joan Bosco de València, la EASD i pintors professionals de la talla de Toni López, Daniel González, Alberto Ruslan, Nieves Puente, Rosana Martí, Maria Fragoso i Nacho Climent.

L’exposició rendix tribut a Sorolla revisitant la seua trajectòria a través de quatre etapes: formació, consolidació, culminació i final. Cadascuna d’elles es veu reflectida en els vestits, elaborats amb teixits sostenibles de Teixits Royo i pintats amb pintures per a tela de Abacus, inspirant-se en la força cromàtica i la pinzellada viva del mestre.

Una mostra fruit del seu centenari, que inclourà una presentació de dansa i música amb moltes sorpreses. Tot eixe llegat és hui la base d’una exposició que enllaça tradició i modernitat articulada a partir de mítiques obres com La Pesca de la Tonyina, El baladrito, Clotilde i Elena en les roques de Javea.

La confecció dels vestits ha sigut un procés col·laboratiu. Per part seua, Alba García ha dissenyat els vestits, inspirant-se en les obres de Sorolla. Escola de Moda Cànem s’ha encarregat de la confecció, utilitzant la tècnica de moulage. Estudiants de les Escoles d’Artesans i la UPV de Belles arts: han pintat els vestits, i alumnes de l’assignatura de barreteria de la EASD han elaborat els barrets que completen els looks.

Tal com ha assenyalat la Regidora Participació Ciutadana, Ana Penella, “Es tracta d’una exposició única que ret homenatge a un dels artistes més importants de la nostra terra, Joaquín *Sorolla’’. Així mateix, Penella ha destacat que “la mostra ens convida a revisitar l’obra del mestre des d’una perspectiva diferent, a través de la creativitat i el talent dels joves dissenyadors i artistes valencians’’.

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el 10 de maig i comptarà amb una presentació de dansa i música, a càrrec de l’Associació Cultural “Sorolla en Sedes”. A més, durant la mostra es podrà gaudir de diverses activitats, com a tallers de pintura i costura, xarrades sobre l’obra de Sorolla i visites guiades.

“Sorolla renaix: un viatge entre moda i pintura” és una exposició dirigida a tots els públics. Una oportunitat única per a admirar l’obra de l’artista des d’una perspectiva diferent i per a gaudir del talent dels joves dissenyadors i artistes valencians.

Sorolla renaix en el Espai Sant Gregori de Torrent: tradició i modernitat unides en una exposició única

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.