Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

El foc de la cremà posa el fermall final a les Falles 2024 de Torrent
El foc de la cremà posa el fermall final a les Falles 2024 de Torrent

El foc de la cremà posa el fermall final a les Falles 2024 de Torrent

març 20, 2024

La capital de l’Horta Sud acomiada unes falles multitudinàries en les quals ha apostat fort per la pirotècnia

Este dimarts 19 de març Torrent ha posat el punt i final a les Falles 2024. Unes festes que han destacat per la gran participació de les 28 comissions falleres de la localitat, així com veïns i visitants que han volgut acostar-se a la ciutat per a gaudir de les falles.

El dia gran de la festa, dia de San José, començava amb una missa en honor al patró de les falles a l’església de San José, en la qual van ser presents i van participar les Falleres Majors de Torrent, María Peris i Vega Román, acompanyades per la Corporació Municipal i membres de la JLF. Seguit a la missa, la comitiva fallera continuava amb el seu tradicional homenatge al faller al costat de la figura del Granerer, on María Peris compartia unes paraules enaltint la figura fallera.

El moment més esperat de la jornada, que posava el fermall final a les Falles 2024, arribava amb la Cremà. Les falles guanyadores, Falla Avinguda i Falla Antoni Pardo, van prendre protagonisme. La primera a cremar-se, al voltant de les 21.00 hores, era l’obra “Coses menudes. Menudes cuses” de l’artista Jose Enrique Ginestar Morán. A la mitjanit arribava el torn de cremar ‘’In love’’ de l’artista Sacabutx Art per a la Falla Antoni Pardo. Una cremà molt emotiva en la qual van participar les màximes representants de la festa al costat dels quadres d’honor de les respectives falles.

Èxit del calendari pirotècnic 2024

Sense cap dubte, un dels punts a destacar d’estes falles ha sigut l’aposta pirotècnica del consistori. Una cita diària a les 14.30 hores, que ha congregat a milers de fallers, veïns i visitants de tota la Comarca per a gaudir de la pólvora en la plaça Bisbe Benlloch de la mà de les pirotècnies Nadal Martí, Aitana, Germans Caballer i Vulcà. Una cita en la qual també va ser present Bollet, el personatge que promociona el xocolate més típic de la ciutat, convertint-se en l’atracció prèvia de les mascletás. Així mateix, fora de la setmana fallera, Torrent ha oferit altres espectacles pirotècnics com a ‘L’Arribada del Foc’ i la mascletà del Dia de la Dona, que per primera vegada en esta data va ser disparada per una dona.

El foc de la cremà posa el fermall final a les Falles 2024 de Torrent

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.