Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Arriba la XV edició de la Trobada interna de Rescat en Accidents de trànsit a Torrent
Arriba la XV edició de la Trobada interna de Rescat en Accidents de trànsit a Torrent

Arriba la XV edició de la Trobada interna de Rescat en Accidents de trànsit a Torrent

abril 16, 2024

El Consorci de Bombers de València celebra els dies 17 i 18 d’abril la quinzena edició de la seua Trobada Interna de Rescat en Accidents de trànsit, una cita que enguany tindrà lloc en el recinte d’Àgora Parc Central de Torrent.  L’esdeveniment congregarà a prop de 200 persones entre els 14 equips d’excarceració del Consorci, el COMENEX (Comité de Trobades d’Excarceració) i personal d’organització del Consorci, així com d’altres equips d’altres servicis de prevenció i extinció que han sigut convidats a esta experiència. 

La Diputació de València ha estat treballant per a l’èxit d’esta trobada, de la mà del Consorci de Bombers de València, el COMENEX del Consorci, i la col·laboració de l’Ajuntament de Torrent, qui gestiona l’espai de celebració i els vehicles de desballestament que s’usaran en les proves.

L’esdeveniment està obert al públic, qui podrà disfrutar en viu i en directe de les proves, en les quals cada equip, format per quatre bombers, un comandament i un sanitari, participa en una simulació de rescat en accidents de trànsit. Per a això s’utilitzaran vehicles de desballestament i tot l’equipament i ferramentes dels bombers per a un cas real. Cada prova serà avaluada pels assessors nacionals de APRAT, l’Associació Professional de Rescat en Accidents de trànsit, ja que d’esta puntuació eixirà l’equip que representarà al Consorci de Bombers de València en el pròxim campionat nacional que se celebrarà a la Corunya. Cal recordar que, entre els títols del Consorci en esta matèria, destaquen els de campions d’Espanya i del Món aconseguits recentment, en 2022.

El present any, en pro de la formació i millora de les intervencions, l’aspecte psicològic de tractament a les víctimes accidentades serà un dels aspectes a tractar durant les maniobres de simulació de rescat.

L’esdeveniment és obert al públic i a la infància, ja que s’espera la visita de diversos col·legis i associacions de la localitat, que podran disfrutar de totes estes exhibicions. A més, el Consorci trasllada fins al recinte dos dels seus vehicles més importants, el vehicle PMA, camió de comandament utilitzat en grans emergències, i la Galeria d’Entrenament, vehicle per a la formació en cas d’incendi i que estrena esta setmana nova cap tractor, més potent i moderna que l’anterior. 

Les proves es realitzaran entre les 09 h del matí i les 19.30 h de la vesprada el dimecres dia 17 i de 08.30 h a les 13.30 h el dijous al matí, a més de poder seguir-se en directe a través del canal de YouTube del Consorci de Bombers de València. Després d’estes se celebrarà l’acte de clausura el dijous al migdia.

Arriba la XV edició de la Trobada interna de Rescat en Accidents de trànsit a Torrent

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.