Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Vera Creu i Santa Faç repassen en una exposició els seus 75 anys d’història
Vera Creu i Santa Faç repassen en una exposició els seus 75 anys d’història
,

Vera Creu i Santa Faç repassen en una exposició els seus 75 anys d’història

abril 9, 2019

La mostra, instal·lada en l’Antic Mercat, conté fotografies, documents, materials històrics i tratges

Per a commemorar els 75 anys d’història, les germandats de la Santa Faç i de la Vera Creu i Crist Ressuscitat organitzen una exposició que repassa la seua història en el marc de la Setmana Santa torrentina. La mostra, que va ser inaugurada ahir i pot visitar-se a la sala cívica de l’Antic Mercat, conté fotografies històriques i contemporànies, diferents tipus d’objectes i materials representatius d’estes germandats, estendards, hàbits i vestits de reina de l’Encontre, entre altres materials.

Vera Creu i Santa Faç repassen en una exposició els seus 75 anys d’història

L’alcalde, Jesús Ros, que va acudir a la mostra en companyia del regidor de Festes, José Antonio Castillejo, i altres membres de la corporació municipal, va subratllar el pes de la Setmana Santa en el conjunt de la societat civil de Torrent. “Sense passat no hi ha present, ni tampoc futur. De tant en tant convé mirar al passat per a recordar i agrair el treball de totes les persones que han fet possible que Torrent ja no s’entenga sense la seua Setmana Santa, que ja forma part del nostre patrimoni cultural”, va destacar el primer edil. També van participar en la presentació de l’exposició, que va ser conduïda per l’exregidor de Cultura, Alfred Costa, el president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Yago, la reina de l’Encontre, María Silla, reines de l’Encontre i membres de les germandats Santa Faç i Vera Creu, així com representants de les diferents germandats de Torrent.

El president de la germandat de la Vera Creu, Miguel Ángel Mora, va explicar que repassar la història de les germandats “és també repassar la història de la Setmana Santa, la de Torrent i la de les persones que han fet possible que arribe fins a l’actualitat”. La part de l’exposició coordinada per la germandat de la Vera Creu conté medalles i distintius de germandats i confraries de Vera Creu d’Espanya i Sud-amèrica, principalment, l’última de les quals, de Taxco (Mèxic), es va afegir durant l’acte.


D’altra banda, el president de la germandat de la Santa Faç, Alfredo Costa, va comentar que “és un plaer poder recuperar les imatges que són història de la germandat i que representen la seua història”. L’obertura de la mostra va servir també per a lliurar els premis del concurs de llenços que organitza esta germandat. Així, l’obra “Crist Redemptor”, de Laura Solà va obtenir el segon premi. Romina Collado va aconseguir el primer premi amb el llenç “Infinita bondat”. El llenç guanyador serà el que porte Emma Martínez, Verònica d’enguany.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.