Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

Torrent sol·licita l’adhesió al Pla Vive per a la construcció de vivenda pública a la ciutat

juny 13, 2024

L’objectiu de la Generalitat Valenciana és construir 10.000 vivendes de protecció oficial en la Comunitat Valenciana.

L’Ajuntament de Torrent ha aprovat en el Ple l’adhesió al “Pla Viu Comunitat Valenciana”, un pla l’objectiu del qual és construir fins al 2027 un total de 10.000 vivendes per a lloguer i venda de protecció oficial en la Comunitat Valenciana.

Amb l’adhesió de Torrent al conveni marc de col·laboració entre la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i l’administració autonòmica, Torrent mobilitzarà sòl públic per a la promoció i construcció de vivenda pública. Per a això, l’Ajuntament de Torrent cedirà dos parcel·les a través de l’Entitat Valenciana de la Vivenda i Sòl (EVha) amb la finalitat de promoure la construcció de pisos de protecció pública. Concretament les parcel·les que es preveu cedir estan situades en la Plaça Marquesat i Benisaet.

Per a l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado “l’aposta de la Generalitat Valenciana i el President Carlos Mazón per oferir vivendes assequibles i de lloguer a Torrent, és importantíssim per a poder donar resposta a una demanda dels nostres veïns, per això posarem totes les facilitats”.

La sol·licitud d’adhesió de l’Ajuntament de Torrent al Pla Viu de la Generalitat va ser aprovat amb els 23 vots a favor del Partit Popular, Vox i Partit Socialista, i amb l’abstenció dels dos regidors de Compromís-Podemos-Esquerra Unida.

Este pla de la Generalitat Valenciana beneficiarà a 24.600 persones i mobilitzarà una inversió de 7.326 milions d’euros, un 2% del PIB, a través de la col·laboració públic-privada i la posada a la disposició de sòl de titularitat municipal i autonòmica. L’objectiu del govern de Carlos Mazón en la Generalitat és construir 10.000 vivendes de protecció oficial en la Comunitat Valenciana.

En pròximes dates, es firmarà el protocol per a sol·licitar l’adhesió al Conveni Marc de Col·laboració per a l’impuls de la promoció de vivendes de protecció pública en sòl de les administracions locals mitjançant col·laboració públic-privada, subscrit en data 2 d’abril de 2024 entre la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.