Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, , , ,

Torrent reurbanitzarà cinc carrers de l’Alter gràcies a la Diputació de València

gener 10, 2024

El nou equip de govern ha sol·licitat i se li ha concedit modificar l’objecte d’una subvenció de 2 milions d’euros, concedida pel Pla d’Inversions 2021, que no s’havia executat amb l’anterior govern municipal i finalitzava el termini

Amb la finalitat de no perdre una subvenció de 2.000.000 d’euros concedida per la Diputació de Valencia aprovada definitivament el 30 de setembre de 2021 per a la Construcció d’un Espai Dotacional Cervantes, i que no s’ha realitzat en tots estos anys, el nou equip de govern ha sol·licitat la suspensió dels terminis i poder modificar el supòsit de la subvenció, per a destinar-lo a l’execució de la reurbanització integral de cinc carrers pendents en el barri de l’Alter.

Atés que no hi havia termini per a poder executar estes obres pel nou govern municipal, l’Ajuntament de Torrent ha sol·licitat la suspensió dels terminis d’execució de l’actuació prevista i destinar-lo a les obres també pendents en el barri de l’Alter, que ha sigut concedit per la Diputació de Valencia. Este projecte en el barri de l’Alter ja està aprovat pel que els terminis es reduïxen i les obres podran estar finalitzades el 15 de desembre de 2024, com així establix el Decret de la Diputació. Un document que també assenyala, que estes circumstàncies estaven previstes en algunes clàusules del Pla d’Inversions per a municipis de més de 50.000 habitants per a l’any 2021.

L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha assenyalat que “no podíem permetre que Torrent perdera 2.000.000 d’euros d’una subvenció que no s’havia executat per l’anterior govern, per la qual cosa, pensant en el millor per a Torrent i per als seus veïns, el destinarem a millorar cinc carrers de la nostra ciutat”.

La conversió a plataforma única del Barri Històric de l’Alter (Fase IV) millorarà l’accessibilitat i la qualitat de vida en un dels barris més antics de Torrent. Els carrers que tindran plataforma única són Sant Onofre, Sant Pere Màrtir, Santa Llucia, Plaça Santa Llucia, Catarroja i Santíssima Trinitat. La implementació d’una plataforma única complirà amb les normatives vigents en matèria d’accessibilitat, mantenint la secció viària adoptada en les fases anteriors (I, II i III).

Els projectes inclouen la renovació de la xarxa i escomeses domiciliàries d’aigua potable, així com la modernització de la xarxa i escomeses de sanejament mitjançant la substitució de col·lectors existents per col·lectors de PVC de 400. A més, es contempla la instal·lació d’una xarxa separativa de pluvials per a complementar la infraestructura ja executada, així com la integració d’elements de recollida de pluvials per a una gestió més eficient de l’aigua de pluja.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.