Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Torrent presenta la I Fase d’Inversions de 2024
Torrent presenta la I Fase d’Inversions de 2024
, ,

Torrent presenta la I Fase d’Inversions de 2024

maig 6, 2024

L’Alcaldessa Amparo Folgado presenta la primera fase d’inversions previstes en 2024 i valorades en 3,9 milions d’euros

L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado i l’equip de govern han presentat hui en el Camp de Futbol Sant Gregori la primera fase d’inversions previstes per a enguany i que estan valorades en 3.927.299,58 euros, dins d’un ambiciós pla d’inversions. Unes inversions, gran part de les quals s’han aprovat hui en Junta de Govern. L’alcaldessa ha assenyalat que estes seran les primeres inversions previstes i que solucionaran reivindicacions històriques de la ciutat i que milloraran la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Torrent. “Amb este pla d’inversions, estem fent un salt avant en la millora de Torrent. Estem escoltant els veïns i veïnes, i estem invertint en el que més els importa”, ha afirmat l’Alcaldessa.

El primer lot de les inversions és de 2.074.623,11€ que inclou la Primera Fase de la Reurbanització del Carrer Major i José Iturbi. Un projecte que s’ha modificat perquè l’actual equip de govern vol que es conserve el major nombre de places d’estacionament, que eliminava el projecte original. “Pensant en els veïns del Centre Històric, és importantíssima la reurbanització del carrer Major i que també puguem conservar el major nombre d’estacionaments per a estos veïns”. Unes obres que es consensuaran amb els veïns per a afectar el menys possible.

Folgado també ha subratllat una inversió que posarà fi a una reivindicació històrica, molt reclamada per les empreses i treballadors en el polígon Mes del Jutge, com és la creació d’una rotonda entre la carretera del Mas del Jutge i el carrer Sabaters. La construcció d’esta rotonda està pendent des de la creació del Pont Blau en 2009 i ara, s’executarà a la fi. “Amb la rotonda del carrer Sabaters millorarem les connexions del polígon Mes del Jutge, a més, de millorar la seguretat i el trànsit en la zona”.

Dins d’este lot d’inversions, també s’inclouen les obres de restauració interior de La Torre, perquè puga tornar a obrir-se al públic i evitar els despreniments d’arena. Finalment, també s’escometrà l’enderrocament d’un immoble al Carrer Músic Marià Puig Yago, de manera que puga ampliar-se en el futur, l’accés al carrer Verge de les Angoixes.

Més d’1 milió d’euros en inversions esportives
El segon lot d’inversions que es realitzaran en esta primera fase d’inversions per a 2024, estan valorades en 1,85 milions d’euros. Entre les inversions que executarà l’Ajuntament de Torrent, destaca més d’1 milió d’euros en inversions esportives. La renovació de la gespa del Camp de Futbol Sant Gregori, la renovació de tot el vallat permitral i l’estudi de càrregues en les graderies, la reparació del got de la Piscina La Cotxera i la instal·lació de plaques fotovoltaiques en La Cotxera, són algunes d’elles. La Piscina Parc Vedat també rebrà millores en la zona del bar i l’accessibilitat de les instal·lacions. A més, s’invertirà en la construcció d’un ascensor elevador en el Pavelló Esportiu El Vedat, per a poder accedir a les graderies.
No són les úniques plaques fotovoltaiques que s’instal·laran a Torrent, ja que a més de la Piscina de la Cotxera, s’instal·laran plaques fotovoltaiques en l’Edifici Metro, la Casa Consistorial i en el Centre Cultural Sant Marcos.

Quant als mercats municipals, també voran millorades les seues instal·lacions. Tal com sol·liciten els venedors del Mercat Sant Gregori, s’escometran obres de reforma en la zona de les parades, per a evitar humitats en les parets i adequar el paviment del sòl a les exigències actuals, a més de la creació d’un Coffee Corner i la millora de la imatge exterior i de les parades. La reparació de la coberta en l’Antic Mercat és una altra de les millores que s’escometran en els mercats municipals.

Les millores en els Centres de Majors són altres inversions que es realitzaran enguany, entre les quals destaquen la reforma de la cuina en la cafeteria del Centre de Majors Verge de l’Olivar, per a adaptar-la a la normativa. Així com altres millores en el Centre del Carrer Bellido i l’adequació del Centre Social del Xenillet. El Centre Social del carrer Santo Domingo que està finalitzant les seues obres, també rebrà més inversió per a l’adquisició del mobiliari.

Seguint amb les inversions d’este lot, l’Ajuntament de Torrent té prevista la urbanització de la parcel·la per al Centre de Dia que es construirà en Parc Central, gràcies a l’ajuda de la Diputació de València. La fase I de la urbanització del carrer Perelló on es millorarà l’asfaltat i continuació amb el carril bici, reparacions en el local del carrer Federico Maicas, reforma de l’edifici consistorial i altres edificis municipals, per a fer-los més accessibles i protegir-los enfront d’incendis. Així com la creació d’un espai destinat a bodes a la Casa de la Cultura.

Finalment, l’alcaldessa ha destacat que, seguint amb els compromisos adquirits amb la ciutadania, enguany s’invertirà en la millora de l’enllumenat públic de Torrent, sobretot en el primer tram de l’Avinguda al Vedat i per a augmentar la visibilitat a les nits. L’adquisició de bancs per a places i parcs, així com bol·lards i inversions en l’embelliment de la ciutat, són unes altres de les inversions previstes per a enguany.

L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha assenyalat que “volem fer de Torrent una ciutat més moderna, més sostenible i més habitable”, en este sentit ha afirmat que “continuem treballant perquè Torrent siga una ciutat de la qual tots puguem sentir-nos orgullosos, donant resposta a les demandes dels nostres veïns”.

Les inversions presentades hui en el Camp de Futbol Sant Gregori formen part de la primera fase d’inversions previstes per a enguany i amb càrrec a dos préstecs que van ser sol·licitats en el seu moment. Més endavant, s’informarà per part de l’Ajuntament, les inversions que podran realitzar-se enguany amb càrrec al romanent de tresoreria, seran anunciades també pròximament.

L’alcaldessa ha assenyalat que este equip de govern està treballant per a invertir en el que realment necessiten els ciutadans i que “Junts, estem recuperant el Gran Torrent i construint una gran ciutat millor per a tots.” Segons ha afirmat “estem canviant Torrent. Reurbanitzarem carrers molt necessaris, crear noves rotondes que eren reivindicacions històriques, millorarem les nostres instal·lacions esportives, i a embellir la nostra ciutat, perquè volem molt més per a Torrent i volem tornar a sentir-nos orgullosos de ser torrentins i torrentines, amb un govern que escolta els seus veïns”.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.