Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent millora la recollida d’aigües pluvials en diferents punts del nucli urbà

agost 17, 2022
L’objectiu d’aquestes obres és augmentar la capacitat de drenatge en zones determinades de l’àrea urbana

Torrent, 17/08/2022. L’Ajuntament de Torrent i l’empresa Aigües de l’Horta treballen en les obres de millora de recollida d’aigües pluvials en diversos punts de la ciutat. Les actuacions estan localitzades en quatre zones situades als carrers Albaida, Plaza de la Concòrdia, Enric Valor i Comare Pilar Martí.
La finalitat d’aquestes intervencions és millorar la capacitat d’absorció dels embornals en punts que necessiten ampliar la captació. Aquest projecte va ser impulsat entre l’Ajuntament de Torrent i Aigües de l’Horta per a així donar resposta a les demandes veïnals en episodis de fortes precipitacions.
La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Torrent, Inma Amat, assenyala que “aquestes actuacions es realitzen amb previsió i cada vegada amb major freqüència, incrementant així la capacitat de drenatge en punts clau de la ciutat, la qual cosa contribuirà a donar una millor resposta als episodis puntuals de precipitacions intenses que, per desgràcia, són cada vegada més comunes”.
L’obra contempla l’augment de la capacitat de captació mitjançant la instal·lació de reixes d’embornal que suporten 40 tones de pes per al trànsit rodat, amb una capacitat d’absorció del 37% de superfície i amb articulació abatible per a la neteja i manteniment.
En el cas de la Plaça de la Concòrdia amb la Ronda Vicente Pallardó, la superfície de captació d’aigües pluvials s’incrementa des dels 8 m² actuals a 48 m², cosa que significa multiplicar per sis la capacitat de drenatge en la rotonda.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.