Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

La urbanització Monte Real es connectarà a la xarxa d’aigua potable de Torrent
La urbanització Monte Real es connectarà a la xarxa d’aigua potable de Torrent
, , , ,

La urbanització Monte Real es connectarà a la xarxa d’aigua potable de Torrent

abril 29, 2024

Els veïns disfrutarán per fi d’aigua de qualitat després d’anys d’espera

El Consell d’Administració de l’Empresa Mixta Aigües de l’Horta que s’ha celebrat el 26 d’abril de 2024, entre altres assumptes ha aprovat la proposta de la tarifa finalista per a finançar les obres de connexió de la urbanització Monte Real a la xarxa general del municipi de Torrent. Amb això els veïns d’esta Cooperativa i el Club Esportiu de Monte Real disposaran per fi d’aigua potable.

La tarifa proposada deurà ara aprovar-se per l’òrgan competent de l’Ajuntament de Torrent i posteriorment per la Comissió de Preus de la Generalitat Valenciana. Una vegada aprovada es començaran els tràmits per a l’execució de les obres que tenen un termini aproximat d’execució de 4 mesos.

La connexió de la urbanització Monte Real a la xarxa d’aigua potable municipal suposarà una fita important que és el pas de l’aigua potable a l’altre costat de l’autovia A-7.

El projecte ja disposa de les autoritzacions de la demarcació de carreteres de l’estat per l’afecció a l’autovia A-7 i a la futura autovia exterior de València (desdoblament de la A-7) i de la CHJ per l’afecció al llit del Barranc de les Canyes i està aprovat definitivament per l’Ajuntament de Torrent.

Les obres contemplen una conducció de fosa dúctil i una altra de canonada de polietilé travessant l’actual by-pass A7 i a través d’un clavament, el Barranc de les Canyes.

La longitud total és de 1.843 metres lineals partint del Toll l’Alberca fins a arribar a l’actual Depòsit de 1.000 m³ de capacitat a la urbanització. A més, s’adequaran el propi Depòsit per a adaptar-se als requisits de la normativa sanitària actual i es renovarà el grup de bombament que pressuritza la xarxa de distribució, així mateix es realitzaran algunes actuacions de millora de la xarxa de distribució, i s’instal·laran comptadors de telelectura a cada habitatge.

Amb esta actuació els veïns de la Urbanització Monte Real podran disfrutar d’un subministrament d’aigua potable que complix estrictament amb la normativa sanitària d’aigües de consum.

També podran tindre accés als seus consums horaris a través de l’oficina virtual d’Aigües de l’Horta i podran rebre alarmes per consum excessiu o per fugides en les seues instal·lacions domiciliàries, la qual cosa sens dubte contribuirà a un estalvi d’aigua, tan important en l’actualitat per l’extraordinària situació de sequera en la qual ens trobem.

El pressupost de les obres està valorat, inclòs l’IVA, en 818.598 euros, encara que es repercutix als veïns una quantitat menor.

El nombre de parcel·les de l’àmbit és de 241 unitats, més el Club Esportiu. La tarifa finalista s’aplicarà durant 20 trimestres, una vegada hagen conclòs les obres i els veïns disposen d’aigua potable. La quota trimestral unitària per parcel·la de 141,17 euros.

En este sentit, l’Alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado ha assenyalat que “És una fita històrica que per fi els veïns de Monte Real tinguen accés a aigua potable de qualitat”, a més ha afirmat que “esta inversió demostra el compromís de l’Ajuntament amb la millora de la qualitat de vida de tots els torrentins”. D’altra banda, ha agraït la paciència dels veïns i confia que les obres s’executen al més prompte possible.

La urbanització Monte Real es connectarà a la xarxa d’aigua potable de Torrent

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.