Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Avancen les obres d’ampliació de la depuradora de Torrent
Avancen les obres d’ampliació de la depuradora de Torrent
, ,

Avancen les obres d’ampliació de la depuradora de Torrent

març 8, 2024

L’ampliació de les instal·lacions permetrà millorar el sistema de depuració, adaptar-lo a les necessitats actuals del municipi i compatibilitzar els processos de tractament amb el curs de l’aigua en el qual es descarreguen les aigües residuals amb l’objectiu de poder reutilitzar part de l’efluent per al reg agrícola.

El President de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, el 3er Tinent Alcalde de Torrent, José Francisco Gozalvo, així com tècnics de la CHJ, de l’Ajuntament i d’Aigües de l’Horta, el seu gerent Salvador Santamaría, han visitat l’avanç de les obres d’ampliació de la depuradora de Torrent. Unes obres que es van iniciar a l’octubre de 2023 i que està previst finalitzen al març de 2026.

Les obres d’ampliació de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Torrent, compten amb un pressupost de més de 26 milions d’euros finançats pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. L’ampliació de les instal·lacions permetrà millorar el sistema de depuració, adaptar-lo a les necessitats actuals del municipi i compatibilitzar els processos de tractament amb el curs de l’aigua en el qual es descarreguen les aigües residuals amb l’objectiu de poder reutilitzar part de l’efluent per al reg agrícola. Entre les actuacions projectades destaca la construcció d’un tanc d’emmagatzematge que reduirà el nombre d’abocaments del Barranc del Pedrís, una instal·lació que disminuirà els impactes sobre l’entorn, especialment les olors i sorolls. També s’adequarà el tram final de la xarxa de col·lectors d’arribada a la EDAR (Nord, Sud i Vedat).

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.