Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

, ,

Una xarxa d’itineraris permetrà transitar a peu o amb bicicleta de forma saludable i segura per més de 270 km de l’entorn comarcal de l’Horta

desembre 14, 2016

El projecte crea una xarxa que respon a la demanda de la població de practicar activitat física a l’aire lliure

Inclou la creació d’una aplicació informàtica amb informació complementària, que podrà consultar-se en un web o descarregar-se en dispositius mòbils

La Casa de la Cultura ha acollit este matí la presentació de la Xarxa d’Itineraris Saludables del Consorci Comarcal Esports Horta. El projecte ha consistit en l’estudi de les diferents infraestructures existents i en el desenvolupament d’una aplicació informàtica per a web i dispositius mòbils que podrà utilitzar qualsevol usuari de forma gratuïta per a accedir a tots els itineraris i rutes proposades. Nadia Marín, regidora d’Esports de l’Ajuntament de Torrent i presidenta del Consorci Esports Horta, ha assenyalat en la presentació que “en el consistori torrentí ens comprometem amb els 15 municipis restants adherits a este projecte a treballar en la promoció de l’ús de la xarxa, per al gaudi i el benestar dels nostres ciutadans, esperant tindre en un futur pròxim la millor xarxa de vies saludables de la Comunitat Valenciana”.
Per al desenvolupament del projecte es van estudiar diferents propostes i finalment s’optà per l’oferta del Col·lectiu Soterranya, que amb un pressupost molt ajustat ha cobert totes les necessitats de creació d’itineraris i de l’app. De fet, és un valor afegit per als objectius del Consorci Esports Horta col·laborar amb un col·lectiu social de defensa del medi ambient i la mobilitat sostenible.
La Xarxa d’Itineraris Saludables del Consorci Comarcal Esports Horta, que respon a la creixent demanda de la població de fer activitat física a l’aire lliure (caminant, corrent o amb bicicleta) permetrà, a través de les vies existents urbanitzades i dels camins i senderes segurs, la interconnexió entre els diferents municipis integrants, amb un volum actual de més de 270 km transitables.
A més, el projecte permet obtindre informació complementària i descàrregues dels tracks del recorregut mitjançant una aplicació informàtica, que podrà consultar-se pel web o descarregar-se en dispositius mòbils a través dels portals Google Play i App Store. L’aplicació també geolocalitza les instal·lacions esportives saludables a l’aire lliure de les diferents poblacions, cosa que permet que es puguen combinar els recorreguts amb els exercicis que es poden fer en estes instal·lacions de forma gratuïta.
La xarxa s’anirà ampliant en pròximes fases del projecte amb nous recorreguts, fotografies o informació d’utilitat, així com de senyalització vertical i altres millores que tant els ciutadans com els diferents servicis esportius municipals vagen duent a terme.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.