Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Tradició, cultura i història en ‘la passarel·la’ d’indumentària Narci Garcia

octubre 4, 2016

Per primera vegada l’Antic Mercat va acollir este concurs organitzat per la falla Barri Cotxera que ha arribat enguany a la 27a edició

Els participants desfilaren mostrant les peces dels seus avantpassats davant de mig miler d’assistents

Les falles Avinguda, Sants Patrons i Saragossa-Parc Central obtingueren els primers premis

El concurs recupera els valors i les peces fidedignes de la indumentària valenciana tradicional 

El món de la indumentària valenciana tradicional va celebrar la seua cita biennal dissabte a Torrent, en un dels concursos més importants del gènere. Per primera volta la sala cívica de l’Antic Mercat va acollir esta jornada dedicada a les peces que vestien els nostres avantpassats amb còpies fidedignes i troballes de la riquesa indumentària. La falla Barri Cotxera tornà a organitzar el concurs que porta el nom de Narci Garcia i que ha arribat enguany a la 27a edició. Les falles Avinguda, Sants Patrons, i Saragossa-Parc Central van obtindre els primers premis en les modalitats masculina i femenina en una jornada amenitzada pel Grup de Ball de Torrent.

Un total de 18 persones van participar enguany en el concurs, que enguany ha tingut premis valorats en més de 6.000 euros. Vora mig miler de persones assistiren a esta cita que enguany tenia per primera vegada una passarel·la i un muntatge audiovisual que donava un  caràcter més elegant a l’acte. A més, el jurat format per experts en l’àrea estava compost en esta edició per Josep Olmos Carrillo, president del Grup de Ball de l’Altar de Russafa, Fernando Vila, gerent de la firma Mar de Seda, María Cantos, llicenciada en Història per la Universitat de València i investigadora en indumentària de Torrent, i Javier Bayllot, gerent de la firma Vives i Marí.

Els guanyadors s’emporten, a més del seu palet, un gens menyspreable aparador de teles per a confeccionar el seu pròxim jupetí, gipó o guardapeu i complements valencians donats per les firmes col·laboradores com ara Sergio Esteve Indumentària Valenciana, Mar de Seda, Artesania Aurora, Viana, Mercedes Romero, El Torrentí o Vives y Marí.

Al concurs hi assistiren les falleres majors de Torrent de 2017, Carmen Sirvent i Paula Giménez, així com els màxims representants de la falla organitzadora, l’alcalde Jesús Ros i el regidor de l’Àrea de Festes, Alfred Costa.  Els premis en les diferentes modalitats han sigut:

Modalitat Dona:

1r premi:  Cristina Peris – Falla Toledo

2n premi: Verónica Viamonte – Falla Saragossa

3r premi:  Susi Ureña – Falla II Tram Avinguda

Premi Especial: Mireia Peinado – Falla Nicolau Andreu

Modalitat Home:

1r premi:Ramon Sorní – Falla II Tram

2n premi: José Miguel Peris – Falla Avinguda

3r premi: Vicent Burguera – Falla Cronista

Modalitat Xiqueta:

1r premi: Verónica Aguilar – Falla Saragossa

2n premi: Claudia Gonzalez – Falla Sants Patrons

3r premi: Desert

Modalitat Xiquet:

1r premi: Ricardo Cervera – Falla Sants Patrons

2n premi: Antonio Almansa – Falla Escultor Vte. Pallardo

3r premi: Alejandro Vilata -Falla Benemèrita

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.