Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

Tot a punt per a una volta a les aules més segura a Torrent
Tot a punt per a una volta a les aules més segura a Torrent
,

Tot a punt per a una volta a les aules més segura a Torrent

setembre 2, 2020

L’Ajuntament de Torrent incrementa un 50% la partida destinada neteja i desinfecció diària en els centres

La seguretat també es reforça i un policia local vigilarà i coordinarà l’accés a les aules en cadascun dels centres escolars de Torrent

El consistori torrentiní repartirà 25.000 màscares a tots els alumnes i alumnes dels centres d’educació públics, concertats i privats, EPA, Conservatori de Música o Escola d’Idiomes

Des que finalitzara el curs en els centres educatius el mes de juny passat, l’Ajuntament de Torrent treballa perquè tot estigue a punt per al reinici de l’activitat a les aules la setmana vinent, en les millors condicions i d’una manera segura per a les famílies i la comunitat educativa.

El departament d’Educació ha mantingut diferents reunions amb la comunitat educativa al llarg dels últims dos mesos per a conèixer les seues necessitats. Així mateix, hui al matí l’alcalde Jesús Ros i la regidora d’Educació, Patricia Sáez, s’han citat amb els directors i directores dels col·legis públics de Torrent per a ultimar els detalls de la ‘volta al col·le’ i analitzar els dubtes i necessitats d’última hora que hagen pogut sorgir en cada centre. El divendres faran el propi amb els centres concertats i privats de la ciutat.

Al marge dels plans de contingència propis de cada centre i de les mesures impulsades per Conselleria, el consistori torrentí “ha incrementat les partides destinades a garantir la seguretat i la neteja en els centres, ampliant, entre altres, el servei de neteja enfront del Covid-19, consensuant les actuacions amb els propis col·legis”, ha assenyalat la regidora d’Educació, Patricia Sáez.

D’aquesta forma, s’incrementarà en 250.000 € el pressupost de les tasques de neteja i desinfecció dels centres públics d’Educació Primaria, que són els gestionats pel propi Ajuntament, la qual cosa suposa un increment addicional del 50% del pressupost emprat en comparació amb el curs passat i que suma una xifra total de 800.000 € a aquest efecte.

Al mateix temps, s’ha modificat el contracte de neteja en cadascun dels patis dels col·legis de titularitat municipal per a intensificar la recollida i neteja diària de papereres en 20.000 € més, per a un total de 95.000 € per a aquest curs.

Un policia local per centre

Així mateix, tots els col·legis d’ensenyament bàsic comptaran amb el suport de la Policia Local perquè l’entrada siga controlada i més ordenada. Per això, al llarg del mes d’agost s’han mantingut reunions on han assistit els representants del cos de policia de Torrent, l’alcalde, la regidora d’Educació, Patricia Sáez, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Inma Amat. Entre els punts a tractar, al marge de reforçar la senyalística en els accessos en la via pública, es va concloure la posada en marxa d’un servei extraordinari durant tot el mes de setembre, des de les 7.30 h i fins a les 9.30 h, en el qual un agent se situarà en l’entrada de cada centre per a garantir la seguretat i que es respecten els protocols preventius per a reprendre els estudis dels més de 24.000 alumnes i alumnes que comencen el nou curs en la capital de l’Horta Sud. Per a la seua correcta organització, la Policia Local ha estat en contacte directe amb els directors de cada centre i poder organitzar una volta a les aules ordenada i segura.

En aquest sentit, Ros ha fet referència a la necessitat de mantenir la calma, posant l’accent a seguir les indicacions que ens indiquen des de la responsabilitat individual: “Des de l’Ajuntament hem fet la part que ens toca dins de les nostres competències municipals, netejant els col·legis, adaptant-los a les circumstància a la qual ens enfrontem i incrementant la desinfecció i la seguretat en l’accés als centres. Ara cal complir les normes i confiar en els centres i els seus professionals”, ha explicat l’alcalde.

Una màscara per estudiant

Un altre dels punts forts pels quals ha apostat l’Ajuntament de Torrent és el repartiment de 25.000 màscares higièniques reutilitzables a l’alumnat de tots els centres d’educació, tant públics, concertats com a privats, EPA (Escola d’Adults), Conservatori de Música o Escola d’Idiomes. Les màscares, que estan classificades en diferents grandàries segons l’edat, seran repartides en l’inici de curs.

Generalitat dota a Torrent amb 310.000 € i 53,5 docents

A aquesta inversió de l’Ajuntament de Torrent de neteja, higiene i seguretat cal afegir el suport de la Generalitat per a la dotació extraordinària de despeses de funcionament per a Covid de 310.000 € dirigits a les escoles de Torrent i que s’han centrat en adequar els espais, marcar zones d’accés i de trànsit i, en general, crear instal·lacions totalment segures i on es puguen adoptar totes les mesures de protecció necessàries. Igualment, en aquest punt s’inclou el reforç docent amb la contractació extraordinària d’un 53’5 de professorat per als centres de totes les tipologies.

 

Tot a punt per a una volta a les aules més segura a Torrent

 

 

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.