Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent treballa en un Pla d’Actuació Municipal de lluita contra el COVID-19

maig 5, 2020

L’equip de govern portarà aquest dijous a ple un document inicial que serà definit en una taula de treball en la qual participen tots els grups municipals

Des que es declarara l’estat d’alarma i la situació de crisi social, econòmica i sanitària pel COVID-19, l’Ajuntament de Torrent va posar en marxa una bateria d’actuacions per a pal·liar els efectes que està causant aquesta situació entre tots els torrentins i torrentines. Ara, l’equip de govern portarà al pròxim Ple Municipal un ‘Pla d’Actuació Municipal 2020 de lluita contra COVID-19’, un document estratègic amb mesures que s’estan desenvolupant i les que es realitzaran al llarg de tot 2020 per a pal·liar els efectes derivats de la pandèmia, i que serà definit en una taula de treball en la qual participen tots els grups municipals per a la seua aprovació de forma definitiva en un termini de 30 dies.

A través d’una bateria d’accions, les àrees municipals estan treballant intensa i coordinadament per a aconseguir tots els objectius estratègics i ajudar a totes les famílies, autònoms i comerços locals, potenciant els serveis públics municipals. Les actuacions estan centrades en 9 àrees que, al seu torn, estan alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, un pla d’acció a favor de les persones, la prosperitat i el medi ambient. Aquestes són: Atenció Social; Comerç, Indústria i Ocupació; Sanitat i higiene; Mobilitat, Seguretat Ciutadana, Urbanisme i Medi ambient; Cultura, Esport i Participació; Educació, Biblioteques i Joventut; Informació i Atenció a la ciutadania; Modernització, Personal i Organització; i Gestió Tributària i Econòmica.

Entre les primeres mesures que es van prendre va estar la creació del Centre de Coordinació Operativa de l’Administració (CECOPAL), que encarregat de coordinar les actuacions que s’estan duent a terme en l’àmbit municipal, tant a nivell econòmic, social o sanitari.

Pensant en les persones, sobretot en els sectors de població que han passat a precisar d’una atenció municipal que abans no requerien, s’ha incrementat el nombre de persones beneficiàries del servei “Menjar a Casa”; s’ha intensificat el seguiment a les persones majors, visitant aquelles que puguen viure soles i allunyades del nucli urbà o via assistència telefònica; o s’ha implantat el ‘Telèfon amic’, un servei per a atendre a totes les persones que viuen soles i tenen necessitat de conversar i que està gestionat pel personal municipal i el gabinet psicotècnic de l’ajuntament.

Un altre dels punts forts d’aquest període ha sigut l’augment de l’atenció ciutadana a través del número 010, donant resposta a totes les consultes i dubtes de la población. Igualment, la ciutadania ha pogut continuar tramitant tramitar totes les gestions a través de la plataforma telemàtica de la web municipal: www.torrent.es, funcionant a ple rendiment i donant resposta a totes les necessitats dels torrentins i torrentines, com per exemple obtenir els certificats de padró o el certificat electrònic.

Entre les mesures econòmiques, l’equip de govern de l’Ajuntament de Torrent va aprovar el 27 de març un Pla de Xoc, amb una partida pressupostària d’1.500.000 €, del qual 1.000.000 € ha sigut destinat a les ajudes directes a empreses, comerços locals, autònoms, PIMES i famílies afectades pel coronavirus. Així mateix, en aquest Pla de Xoc s’ha inclòs, entre altres, l’increment de serveis destinats a reforçar la desinfecció i neteja, mesures preventives per a preservar la salut dels veïns i veïnes de Torrent, a més d’augmentar-se els contractes de serveis assistencials.

Així mateix, una altra de les mesures destacades adoptades per l’Ajuntament ha sigut el fraccionament del pagament de l’IBI (Impost de Béns immobles) sense recàrrecs ni interessos, per a totes aquelles persones que s’hagen vist afectades per les conseqüències del COVID-19; l’anul·lació durant l’any 2020 del cobrament de la taxa d’ocupació de la via pública amb terrasses, l’anul·lació del cobrament de la taxa d’ocupació als llocs amb plaça fixa en els mercats de divendres i dissabte o la devolució de taxes i preus públics en aquells serveis no prestats, els Bons d’animació al comerç, així com l’ampliació del termini voluntari del IVTM (Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica) i de la Taxa de Guals.

Artículos Relacionados

Posts not found

This site is registered on wpml.org as a development site.