Icono Icono Versió accessible es altres idiomes
Logotipo de Infotorrent

Notícies

BIM

,

Torrent tindrà tres passos de zebra intel·ligents

desembre 7, 2018

L’Ajuntament implanta un sistema pilot per a millorar la seguretat dels vianants, com a primer pas del projecte Rutes Escolars Segures

Al llarg del mes de gener, l’encreuament de l’Avinguda al Vedat amb el carrer Azorín comptarà amb passos de zebra intel·ligents que milloraran la seguretat dels vianants en un dels punts crítics de la ciutat. L’Ajuntament de Torrent va signar dimecres passat el contracte perquè els tres primers passos de vianants d’aquestes característiques siguen una realitat en unes setmanes.

La instal·lació dels passos de zebra intel·ligents en aquesta zona -amb un pressupost de 28.000 €- és la prova pilot d’un sistema que s’implantarà, en cas d’obtindre resultats positius, en la resta de la ciutat “prioritzant en tot moment els passos de zebra pròxims als centres escolars”, segons ha matisat l’alcalde Jesús Ros. Es tracta d’una de les iniciatives incloses dins de les Mesures per a la millora de la Mobilitat Urbana Sostenible cofinançades amb fons del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya (POPE-FEDER) i emmarcades dins de l’Estratègia *DUSI que facilitarà i farà més segur el camí a l’escola de milers de xics i xiques de Torrent, completant el projecte de Rutes Escolars Segures que, després de la seua fase d’estudi, en breu serà implementat a la ciutat.

Aquesta prova pilot es posarà en marxa en un dels punts amb major afluència de vianants de la ciutat, ja que es tracta d’un lloc de pas cap a diverses zones de col·legis i instituts, segons ja va quedar descrit en els estudis de la Universitat de València per al desenvolupament del projecte de Rutes Escolars Segures.

Els passos de zebra intel·ligents estan connectats a un sistema de sensors que il·luminen les ratlles en el sòl i activen focus de llum en els encreuaments, de tal manera que “el sistema prioritza la visibilitat del vianant”, segons ha explicat el regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos.

El projecte de Rutes Escolars implica els departaments de Modernització, Educació, Mobilitat i Seguretat Ciutadana de la capital de l’Horta Sud i contempla també la instal·lació de passos de zebra en tres dimensions, la col·locació de senyals verticals i horitzontals, l’eliminació de contenidors a les portes dels centres escolars o la instal·lació de sensors que permetran seguir els recorreguts escolars a través dels telèfons mòbils, entre altres.

Artículos Relacionados

This site is registered on wpml.org as a development site.